Se incarca
editorial

ÎMPLINIŢI DOAR ÎN EL!?

Nu este cumva prea mult spus? De ce am putea fi impliniţi doar în El? Unde este libertatea pecare ne-a promis-o? Nu suntem restrictionaţi, astfel, în gãsirea împlinirii şi a fericirii?

 

Dacã priveşti superficial, poti da un rãspuns afirmativ la întrebãrile de mai sus. Haideţi, însã, sã vedem ce spune Scriptura despre aceastã afirmaţie: “Ci iatã porunca pe care le-am dat-o: “Ascultaţi glasul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul vostru, iar voi veţi fi poporul Meu; umblaţi pe toate cãile pe care vi le-am poruncit, ca sã fiţi fericiţi.” (Ier.7:23)

“Cãci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa …..” Fapt. 17:28

Citind aceste versete, realizãm cã suntem din El şi fericirea noastrã este tot in mâna Lui. Pentru a înţelege mai bine despre ce vorbesc, haideţi sã exemplificãm: Dacã eu aş proiecta un autovehicul cu motor care sã funcţioneze pe motorinã, acel motor va funcţiona in parametrii optimi doar pe motorinã. Orice combinaţie sau chiar înlocuire a combustibilului va determina o funcţionare defectuoasã sau chiar va împiedica complet funcţionarea autovehiculului.

Trebuie sã înţelegem şi sã acceptãm faptul cã avem un Proiectant care ne-a “setat”, astfel încât funcţionarea noastrã optimã sã fie în EL, pentru cã El este singurul “combustibil” care va face ca VIAŢA sã se mişte. Interesant este faptul cã sunt destul de mulţi semeni de-ai noştri care nu acceptã acest adevãr, conform cãruia împlinirea noastrã este în mâna Celui care ne-a creat, şi cautã împlinirea lor în cu totul altã parte, în felul acesta încercând zadarnic sã fie altceva decât nişte “fiinţe umane”. Nu suntem altceva decât “produse” finite, create de EL!

Aşadar, de unde vin nefericirile, respectiv neîmplinirile noastre? Din adaos, din combinaţii şi chiar din neutilizarea acestui “combustibil”.

Vrea Dumnezeu sã nu fim împliniţi cu familiile, posesiunile şi cu job-urile noastre? Nicidecum. Ceea ce Îşi doreşte, însã, Dumnezeu, este ca toate aceste “componente” ale vieţii noastre sã le punem “în EL”, adicã sub domnia şi autoritatea Lui. De ce? Pentru cã EL îşi doreşte din toata inima Lui de Tată sã fim fericiţi şi EL chiarpoate sã ne facã fericiţi. EL este singurul care deţine “manualul nostru de funcţionare optimã”.

Aducând fiecare domeniu al vieţilor noastre “în EL”, adicã sub domnia Lui, El le curãţã, le transformã  şi le insuflã adevarata viaţã. Orice domeniu din viaţa noastrã care nu este sub domnia Lui poate sã devinã un generator de neîmplinire.

Îmi pierd, oare, astfel, libertatea? Categoric NU! Pentru cã eu urmaresc împlinirea si fericirea, iar în EL gãsesc rãspunsul la nevoia mea. Se simte motorul care funcţioneazã pe motorina încorsetat, chinuit? Da de unde! Nici gând! Motorul îşi atinge parametrii optimi si funcţionarea corectã îl face “fericit”.

 

Va îndemn, astfel, sã punem totul sub mâna Lui şi nu vom avea de pierdut. Garantat 100%! De unde am aceastã garanţie? Pentru cãDumnezeu este Proiectantul fiinţelor noastre şi nimeni nu ne iubeşte ca EL.

 

La final, vã ofer încã un pont: nimeni nu a fost vreodatã dezamãgit de EL!

 


Declaraţie

Tatã, îţi multumesc cã m-ai fãcut o fãpturã atât de minunatã. Te recunosc ca si Creator si Sustinãtor al fiinţei mele. Fericirea mea este în umblarea mea continuã cu Tine, pentru cã Tu laşi sa curgã prin mine în fiecare zi viaţa din belşug a Domnului Isus. Te laud şi Te binecuvântez, pentru înţelepciunea şi puterea cu care lucrezi în viaţa mea. Amin.


incurajari.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari