Se incarca
studiu

Principii ale rugaciunii de credinta (Continuare)

3) Foloseste-ti dovada.

Evrei 11:1 (Versiunea Amplificată): „Acum, credinţa este
asigurarea (confirmarea, titlul de proprietate al lucrurilor sperate, dovada lucrurilor care nu se
văd şi convingerea cu privire la realitatea lor – credinţa percepe ca fiind real lucrul care nu este
descoperit percepţiilor senzoriale.”

Când doreşti să efectuezi schimbări prin rugăciunea de credinţă, trebuie să veghezi pentru a recunoaşte dovada pe care Duhul Sfânt doreşte să o conştientizezi. Uneori, există o notă de victorie în omul tău lăuntric, sau din duhul tău izbucneşte o cântare de laudă, sau eşti inundat de o bucurie cerească; uneori primeşti în duhul tău un cuvânt profetic sau altcineva are pentru tine un cuvânt profetic. Nu ignora aceste manifestări, pentru că ele pot reprezenta dovada victoriei tale.

Poate te-ai rugat să fii vindecat de o anumită boală; trebuie să cauţi dovada vindecării tale. Studiază Cuvântul lui Dumnezeu şi află ce a spus El despre situaţia respectivă. Când ai descoperit în Cuvânt dovada, foloseşte-o.
Citiţi 1 Petru 2:24. Descoperiţi dovada vindecării şi revendicaţi printr-o rugăciune de credinţă vindecarea de o boală/neputinţă specificată în Numele lui Isus.
4. Nu te indoi dupa ce te-ai rugat.

Îndoiala face ca cererea adresată în rugăciunea de credinţă să fie repetată la nesfârşit de teama că Dumnezeu nu a ascultat rugăciunea de prima dată.

În Rugăciunea de credinţă trebuie să crezi că primeşti lucrul cerut în momentul rugăciunii. Faptul că te rogi în mod repetat cerând acelaşi lucru implică faptul că s-a instalat  îndoiala pe undeva în inima ta. Pentru că, de fiecare dată când repeţi rugăciunea, tu anulezi rugăciunea anterioară. Este ca şi cum un fermier face însămânţări într-o anumită zi, iar în ziua următoare smulge ceea ce a semănat cu o zi înainte. Oricât de mult şi-ar dori secerişul, acesta nu va fi posibil. Duhul tău („adevărata ta persoană”) a fost programat de Dumnezeu să răspundă la Cuvântul lui Dumnezeu. Romani 10:10 afirmă: „Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea…” Cuvântul „inimă” folosit aici se referă la „duhul uman.” Cuvântul lui Dumnezeu în duhul uman statorniceşte credinţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari