Se incarca
studiu

Rugăciunea de cerere (2)

„Adu-Mi aminte să pledăm împreună, vorbeşte, ca să poţi fi declarat drept”(Isaia 43:26, versiunea Fidela).
Textul anterior reprezintă o invitaţie din partea lui Dumnezeu ca tu, în rugăciune, să îţi aduci dovezile şi argumentaţiile biblice într-o pledoarie pentru cazul tău. Tu trebuie să fii capabil să prezinţi afirmaţiile, promisiunile şi proclamaţiile pe care Domnul le-a făcut cu privire la situaţia ta. „Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă, şi Îţi vom aduce în loc de tauri, lauda buzelor noastre” (Osea 14:2). Dumnezeu doreşte ca tu să vii înaintea Lui aducându-I aminte de Cuvântul Său.

 

Citiţi Fapte 4:23-31. Acesta este un exemplu de rugăciune de cerere; identificaţi
elementele caracteristice.
Trebuie să îţi pledezi cazul înaintea Domnului cu dovezi clare, bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu. A practica un asemenea mod de rugăciune înseamnă a rămâne ferm pe poziţia Cuvântului tare, imuabil al lui Dumnezeu. Când înţelegi perspectiva lui Dumnezeu cu privire la rugăciune, această revelaţie devine încrederea ta şi autoritatea pe baza căreia îţi prezinţi cererile înaintea Lui.
Citiţi 1 Samuel 1:9-19. Rugăciunea Anei reprezintă un alt exemplu de rugăciune de cerere. Ana I-a adus Domnului dovezi puternice în baza cărora rugăciunea ei de a naşte un fiu avea să fie ascultată. Identificaţi elementele caracteristice ale rugăciunii de cerere a Anei.
Când rosteşti rugăciunea de cerere, pledează-ţi cazul în mod convingător şi nu te opri decât atunci când primeşti în duhul tău încredinţarea victoriei.

 

Transformă camera ta de rugăciune într-o Sală sfântă de Judecată.
Rugăciunea de cerere se mai caracterizează prin tenacitate şi obiective puternice. Rugându-te îţi dezvolţi hotărârea de a primi un rezultat favorabil. Dacă nu primeşti în duhul tău confirmarea victoriei, rezultatul primit este „Caz suspendat”. Atunci te întorci la rugăciune la fel cum ai face apel la o instanţă superioară pentru a rejudeca un proces soldat cu o decizie judecătorească defavorabilă. Astfel, odăiţa ta de rugăciune devine o salăde judecată în care tu îţi pledezi cazul. Când primeşti în duhul tău confirmarea că ai primit ceea ce ai cerut, nimic din aceasta lume nu ţi-l mai poate lua.

 

Udă cuvântul profetic cu rugăciune
Citiţi 1 Împăraţi 18:41-46. Ilie nu s-a mulţumit doar cu cuvântul profetic. El s-a urcat pe Muntele Carmel. Descrieţi în cuvinte proprii modul în care s-a rugat Ilie.
Foloseşte cuvântul profetic primit ca pe un motiv de a continua rugăciunea. Nu te opri după ce l-ai primit. Nu este suficient doar să auzi „vuiet de ploaie”. Dacă te opreşti din rugăciune înainte de vreme, inhibi puterea de naştere a răspunsului aşteptat.
Citiţi 1 Împăraţi 18:43. Rugăciunea de cerere susţinută dă naştere unei ungeri puternice. Cele şapte trimiteri ale slujitorului erau făcute la intervale îmbibate de rugăciune intensă. Procesul se poate să fi durat ore întregi, sau chiar zile. Când te rogi cum s-a rugat Ilie, ungerea Duhului lui Dumnezeu vine cuputere peste tine, iar tu poţi efectua schimbări. Prin practicarea rugăciunii de cerere sfera ta de influenţăse măreşte. Duhul tău devine ca un incubator divin pentru cauzele aduse în rugăciune.

 

Proclamaţie: Decid să fac din odăiţa mea de rugăciune acea sala de judecată în care îmi pledez cazul înaintea Domnului pe baza Cuvântului Său cu privire la situaţia mea. Aleg să mă dedic rugăciunii de cerere şi să nu mă opresc decât atunci când în duhul meu se instalează încredinţarea victoriei adusă de Duhul Sfânt. Aleg să fac din rugăciunea în odăiţă prioritatea fiecărei zile în Numele lui Isus! Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari