Se incarca
editorial

Mantuit pentru a da rod

Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan.15:5) 

În orice investim aşteptăm ca după un timp să “culegem rodul” investiţiei noastre. Afaceristul investeşte pentru obţinerea unui profit, agricultorul seamănă cea mai bună sămânţă şi se îngrijeşte de ea aşteptând o recolta bună, elevul se pregateşte la examen cu aşteptarea unui calificativ cât mai bun, pastorul se investeşte în enoriaşi pentru  “a culege” oameni maturi spirituali şi exemplele ar putea continua. Acest ciclu funcţionează aproape fără zgomot, aşa cum sămânţa germineaza în pământ.

images

Însă cel mai mare Investitor a fost şi este Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu. El nu a investit doar propriile resurse ci şi-a investit însăşi viaţa Lui, nu doar pentru a ne salva şi a ne duce în cer ci pentru ceva mult mai  înalt: pentru a rodi în lumea în care trăim caracterul Lui.  Această rodire, însă nu are de a face cu un efort omenesc ci este vorba de o rodire naturala care îşi are suportul în conştientizarea prezenţei Lui în noi şi rămânerea noastră în El prin dependenţă zilnică. Lumea în care trăim are nevoie disperată să vadă, să atingă, să asculte pe cei care se trag din “Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul stralucitor de dimineaţă.”(Apoc 22:16).

 Suntem mântuiţi să rodim natural, prin Duhul Sfant,  caracterul Lui Hristos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari