Se incarca
studiu

Rugăciunea de învoire

Matei 18:19: „…dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.”

Un alt mijloc de efectuare a schimbărilor dumnezeieşti pe pământ este rugăciunea de învoire.
Matei 16:19: „Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.”

Cuvântul „cheie” în Scriptură înseamnă autoritate, favoare, legi şi principii. Când „legi” ceva pe pământ înseamnă că decretul tău este susţinut de Dumnezeu în ceruri. Traducerea Good News (Vestea Bună, n.tr.) oferă următoarea formă a versetului de mai sus: „…ce interzici pe pământ va fi interzis în ceruri, iar ce permiţi pe pământ va fi permis în ceruri.”
Condiţii necesare pentru rugăciunea de învoire (conform cu Matei 18:19):
1. Participanţii trebuie să fie pe pământ
2. Trebuie să fie măcar doi participanţi.
3. Trebuie să se învoiască.
4. Ei trebuie să formuleze o cerere bine definită.

 

 • Citiţi Numeri 23:19. Discutaţi despre promisiunea lui Dumnezeu de a susţine ceea ce decretăm noi prin Duhul Sfânt pe pământ.

Un exemplu biblic de rugăciune de învoire

 • Citiţi Fapte 12:1-19. Care a fost cererea specificăa acestei rugăciuni în învoire, care au fost participanţii? Ce rezultate supranaturale a avut rugăciunea?

     Rugăciunea de învoire are drept scop general emiterea şi stabilirea unui decret cu autoritate. Participanţii nu cerşesc în mod repetitiv de la Dumnezeu împlinirea cererii lor. Acesta este un mod biblic în care Biserica desfăşoară lucrarea Evangheliei, implementând voia lui Dumnezeu pe pământ. Noi ne unim, ne învoim şi decretăm ce schimbări trebuie efectuate, pe baza cunoaşterii voii Tatălui.

 • Citiţi Matei 18:19. Discutaţi ce înseamnă„un lucru oarecare”?

     Formulaţi cereri specifice şi practicaţi la nivel de celulă rugăciunea de învoire, în Numele Domnului Isus.

     Proclamaţie: Mă unesc (conform cu Matei 18:19) şi mă învoiesc (conform cu Amos 3:3) în Numele Domnului Isus (conform cu Ioan 16:23-24) cu fraţii mei/surorile mele decretând schimbările ……. conform voii Tale desăvârşite. Îţi mulţumesc pentru puterea DUNAMIS – puterea de a efectua schimbări divine – pe care tu ai aşezat-o în duhul meu. Eu sunt un agent de schimbare al Împărăţiei Tale şi aleg să rămân în unitate şi în învoire cu fraţii mei/surorile mele pentru a vedea voia Ta desăvârşită stabilită pe pământ, în Numele lui Isus.
Amin.

2 comments
  1. Jo

   @Maricica Ce tip de telefon deţineţi?
   Biblia o puteţi descărca accesând următoarea aplicaţie pe telefonul dvs. mobil: Play Store (pentru telefoanele cu sistem de operare Android gen HTC, Samsung, Allview, etc.), iTunes (pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, adică iPhone), BlackBerry App World (pentru telefoanele BlackBerry) sau aplicaţia corespunzătoare pentru alte tipuri de telefoane. Acolo căutaţi o căsuţa sau o lupă, apăsaţi pe ea pentru a putea introduce termenul care doriţi să îl căutaţi, şi scrieţi “biblia”. Vă vor apărea câteva rezultate. Apăsaţi pe una din rezultate, aşteptaţi până se încarcă pagina, după care apăsaţi pe butonul “descărcare/instalare”. Eu vă recomand versiunea Bible, şi sub ea va scrie LifeChurch.tv.
   Dacă nu vă descurcaţi, contactaţi-mă aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari