Se incarca
studiu

 Rugăciunea de mijlocire

Duhul Sfânt Îşi desfăşoară lucrarea de mijlocire prin credincioşii Săi. Prin rugăciunea de mijlocire Dumnezeu ne oferă oportunitatea, abilitatea si inspiraţia pentru a avea impact în mediul nostru de influenţă. El ne-a aşezat pe pământ în aceste vremuri extraordinare cu scopul de a schimba vieţi. Recunoaşte responsabilitatea ta preoţească de a mijloci pentru alţii; este întotdeauna o binecuvântare  să funcţionezi în această poziţie. Prin rugăciune, luăm autoritate asupra forţelor satanice care caută s ă influenţeze guverne şi naţiuni în scopuri malefice. Circumstanţele se îndreaptă în favoarea planurilor şi scopurilor lui Dumnezeu pentru poporul Său.

  • Citiţi şi discutaţi Judecători 5:20.

Condiţii pentru rugăciunea de mijlocire:

1. Mijlocirea este întotdeauna pentru alţii.

2. Poţi continua să te rogi pentru motivul specificat până când schimbarea este implementată.

Rugăciunea de mijlocire este o lucrare pe care o faci în beneficiul altora şi necesită perseverenţă. Fii dispus să continui să te rogi până când în duhul tău apare o confirmare de victorie produsă de Duhul Sfânt.

Mijlocirea este o responsabilitate divină

Chemarea ta în calitate de copil al lui Dumnezeu este de a mijloci pentru alţii. Multe lucruri se schimbă în viaţa oamenilor dacă te rogi pentru ei conform voii lui Dumnezeu.

Caracteristici ale rugăciunii:

1. Rugăciunea este un privilegiu, o oportunitate grozavă de a ne menţine relaţia cu Dumnezeu.

2. Rugăciunea este o responsabilitate divină încredinţată de Dumnezeu (1 Timotei 2:1).

3. Rugăciunea este o disciplină.Roagă-te şi când nu simţi să te rogi. Stârneşte-ţi singur pasiunea de a te ruga. Citiţi 1 Samuel 12:23. Discutaţi despre acest verset.

Lupta în rugăciune

Coloseni 4:12: „Epafra, care este dintre ai voştri, vă trimite sănătate. El, rob al lui Cristos, totdeauna se luptă pentru voi în rugăciunile sale, pentru ca, desăvârşiţi şi deplin încredinţaţi, să stăruiţi în voia lui Dumnezeu.” Textul descrie o rugăciune care nu era uşoară, nici superficială. Pavel, sub ungerea Duhului Sfânt, vorbea despre agonia în rugăciune. Este o luptă cu firea ta şi o luptă spirituală. Trebuie să te disciplinezi ca să practici acest tip de rugăciune. Cultivă-ţi zelul pentru mijlocire şi răspunde-I lui Dumnezeu din duhul tău. Când vei face acest lucru cu consecvenţă, mijlocirea va deveni o parte din fiinţa ta.

  • Identifică o cauză pentru care Dumnezeu vrea să lupţi în rugăciune.

Nu fi nepăsător

Trebuie să îţi dezvolţi sensibilitate spirituală şi să fii mişcat de cauzele care Îl mişcă pe Dumnezeu şi pentru care El vrea să mijloceşti. Cristos a fost şi este mişcat cu privire la nevoile tale. Evrei 4:15 spune: „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.” Când eşti sensibil faţă de ceea ce Îl mişcă pe Dumnezeu, începi să cunoşti inima Sa şi emoţiile Sale sunt imprimate duhului tău. Atunci poţi să mijloceşti după inima Sa.

Dezvoltă mijlocitorul din tine

Există un antrenament al rugăciunii pe care mijlocitorul trebuie să şi-l asume. Acesta începe prin a aloca timp rugăciunii.

Principiu: Tot ceea ce practici cu consecvenţă devine o parte din tine.

Foloseşte acest principiu pentru a te disciplina în privinţa rugăciunii. Este responsabilitatea ta să te antrenezi în domeniul rugăciunii. Continuă să te rogi pentru o anumita cauză până când primeşti nota de victorie în duhul tău, care poate consta în cântare sau în bucurie exprimată printr-un râs care vine din duhul tău. Este vorba despre o bucurie care „clocoteşte” în duhul tău, după cum spun fiii lui Core în Psalmul 45:1. Atunci ştii că lucrarea ta de mijlocire s-a împlinit.

Proclamaţie: Sunt un  mijlocitor al lui Dumnezeu. Recunosc şi îmi asum această chemare sfântă. Mă dedic antrenamentului divin pentru dezvoltarea lucrării mele de mijlocire şi aloc timp şederii în prezenţa Domnului, pentru a-mi dezvolta sensibilitatea spirituală în vederea practicării unei mijlociri după inima lui Dumnezeu, în Numele lui Isus. Amin.


Biserica Râul Vieţii Bucureşti Lecţii de celule Pastor Chris Oyakhilome – Cum să te rogi eficient
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari