Se incarca
editorial

Homosexualitatea

homosexualitatea1Ce este homosexualitatea? Este ea înnăscută? Este posibilă schimbarea orientării sexuale? Poate un gay să devină hetero?

Cei ce au scăpat de homosexualitate arată că SCHIMBAREA ESTE POSIBILĂ.

 

Ce este atracțiile față de același sex? Ce este homosexualitatea?

homosexualitatea3

Atracțiile față de persoane de același sex implică o atracție romantică și/sau sexuală față de persoane de același sex.

Trebuie făcută deosebire între atracțiile față de același sex și homosexualitate. O persoană atrasă de același sex poate decide, din diferite motive, să nu se implice în relații sexuale. Pe de altă parte, persoana homosexuală este caracterizată prin comportamente sexuale manifeste cu persoane de același sex.

Există însă cazuri de homosexualitate experimentală sau conjuncturală, în care nu există o atracție propriu-zisă față de același sex. De asemenea, există persoane care se implică în acte homosexuale, dar care nu se consideră totuși homosexuali.

Atracția față de persoane de același sex poate acoperi o gamă variată de sentimente, mergând de la o atracție estetică până la obsesii sexuală, manifeste sau nu.

Homosexualitatea nu este o boală, deși la baza unor comportamente homosexuale se pot afla cauze ce țin de domeniul patologic/psihiatric. Actele sexuale nenaturale practicate de homosexuali fac ca în rândul lor să existe o frecvență foarte mare a unor boli sexuale.

Cauzele homosexualității

Atracțiile homosexuale, în formele lor obsesiv-compulsive, care conduc de obicei la manifestări sexuale, sunt rezultatul unui complex de împrejurări, printre care mediul familial nefuncțional în care a crescut acea persoană, un abuz sexual în copilărie sau influențele de mediu/propagandă. Asemenea factori conduc la o identitate sexuală deficitară. Persoana va sexualiza relațiile cu persoanele de același sex, pentru compensarea unor deficite de personalitate și identitate de gen.

Deși este răspândită ideea că homosexualitatea ar fi înnăscută și deci de neschimbat, cercetările științifice nu au confirmat această ipoteză. Încercările unor cercetători homosexuali de a găsi o „genă a homosexualității” au eșuat.

Se pot schimba homosexualii?

Categoric, da. Un homosexual poate deveni heterosexual.

Având în vedere cauzele formării atracțiilor homosexuale, unii oameni cu asemenea atracții decid, în mod personal, să-și rezolve această „problemă”. Ei apelează la consilieri, psihologi sau personal religios. Realitatea arată că, acolo unde există o voință și o hotărâre personală de schimbare, rata de succes este mare. Trebuie spus și că succesul schimbării depinde de cât de mult a trăit persoana într-un stil de viață homosexual, pentru că deprinderile și comportamentele formate de-a lungul unei perioade de timp nu se pot schimba cu ușurință, în nici un domeniu.

Trecere de la homosexualitate la heterosexualitate nu are loc peste noapte, ci este un proces de autocunoaștere (pentru înțelegerea mecanismelor interioare care conduc la acele comportamente) și de re-învățare. Nu există soluții unice și nici rezolvări-minune; metodele care au funcționat în cazul unei persoane pot fi ineficiente pentru o alta.

Activiștii homosexuali – homosexualii propagandiști, organizați în ONG-uri care au scopul de a convinge societatea că actele homosexuale sunt „normale” – resping cu vehemență ideea că homosexualii se pot schimba. Această poziție este de înțeles, dat fiind că cererile lor pentru drepturi se întemeiază pe ideea homosexualității înnăscute și de neschimbat. Punând, în mod fraudulos, semnul de egalitate între a fi homosexual și a fi de culoare sau stângaci, activiștii încearcă să se prezinte în fața societății ca o „comunitate”.

homosexualitatea4

Am un prieten gay…

Nu toate persoane care au atracții față de același sex cred că așa s-au născut. Nu toți cei numiți „homosexuali” sunt mulțumiți de condiția lor. Unii simt că acest atracții și manifestarea lor printr-un comportament homosexual vin în conflict cu credința și/sau valorile lor de viață; ei își doresc să scape de aceste atracții.

Nu este ușor. Pe de-o parte, mulți îi acuză pentru ceva ce nici ei nu înțeleg prea bine. Pe de altă parte, presa de duzină și propaganda activiștilor homosexuali încearcă să-i convingă să se accepte așa cum sunt și să nu caute o schimbare. Acești oameni au nevoie de o mână de ajutor. Pentru ei, informația că schimbarea este posibilă este vitală.

 

alianta_familiilor

Puteți afla mai multe informații despre cauzele homosexualității, cercetările în domeniu și mărturii ale unor homosexuali care s-au schimbat pe internet, la adresa: http://www.homosexualitate.ro

Prin volumul de informații documentate prezentate, proiectul web „Speranță și vindecare pentru homosexuali” este o veritabilă bibliotecă online, fiind cea mai documentată sursă de informare în limba română pe tema homosexualității.

 

Sursa: Alianta familiilor din Romania

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/1957-homosexualitatea#ixzz3IAuggl6J

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari