Se incarca
studiu

Despre demoni

Un demon este un înger căzut. Când Satana, care a fost cel mai mare înger, a fost în rebeliune împotriva lui Dumnezeu, a atras un număr mare de îngeri în această rebeliune. Când totul a eșuat, ei au fost aruncați din cer. Acești îngeri sunt acum demoni (Isaia 14:12-15; Ezechiel 28:12-19; Luca 10:18; Apocalipsa 12:3-9; Matei 12:43,45; 25:11; 2 Petru 2:4; Efeseni 6:12; Iuda 6).

În același mod în care îngerii ating culmile spiritualității, demonii au abilitatea de a atinge culmile urii, amărăciunii și perversiunii. Demonii par a fi interesați în a chinui oamenii, posedându-i și îndepărtându-i de Dumnezeu și adevărul Lui.  Deși pofta, homosexualitatea, bețiile, lăcomia și vrăjitoria sunt expresii ale naturii păcătoase, aceste lucruri pot fi de asemenea expresii ale activității demonice în viețile oamenilor. Sunt convins că multe din practicile sexuale vulgare, cum sunt masochismul și pedofilia au rădăcini demonice. În mod similar, schizofrenia (personalitate împărțită) poate fi o boală mentală, dar de asemenea poate fi cauzată de posesia demonică. Cred că Adolf Hitler și Karl Marx au fost sub influență demonică.

Așa cum peste îngeri sunt arhangheli și puteri mai mari, demonii sunt conduși de așa numitele „principalități și puteri”. Este posibil ca un demon prinț să aibă sub control New York, Detroit, St. Louis, sau orice alt oraș. Anumite păcate sunt predominante în anumite orașe. Un oraș poate avea o creștere rapidă a homosexualității, în timp ce altul poate fi hărțuit de pofte excesive. În altul, poate fi vrăjitoria sau spiritismul. Orașe și națiuni, pot fi apăsate și legate de puteri demonice. Acest lucru poate explica toleranța poporului german față de încercarea lui Hitler și a Naziștilor de a extermina toți evreii din Europa.  Există un conflict în lumea invizibilă între mesagerii loiali lui Dumnezeu și hoardele demonice.

În minunata Sa ordine, Dumnezeu folosește rugăciunile poporului Său pentru a restrânge activitatea demonică și a direcționa acțiunile puterilor angelice pentru a controla demonii. Cartea Daniel ne spune despre lupta dintre arhanghelul Mihail și demonul „Prințul Persiei” (Daniel 10:12-13,20).
Biblia spune că „Cel ce este în mine este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4). Credinciosul, având Duhul Sfânt în el, are putere peste toți demonii. Când Isus Hristos a trimis apostolii în misiune, a spus că le-a dat putere (exousia) peste toate puterile (dunamis) vrăjmașului (Luca 10:19). Autoritatea Lui Isus este mai mare decât puterea satanică. Când s-au întors, ucenicii au povestit cum au scos demonii, dar Domnul a spus: „să nu vă bucurați de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în cer” (Luca 10:20).

Credinciosul are o autoritate nelimitată peste demoni în Numele lui Isus, dar această autoritate nu se compară cu gloria și autoritatea pe care le vom afla în ceruri.

 

God

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sfarsitul-vremurilor/1935-ingeri-demoni-si-sfarsitul-vremurilor#ixzz3INYyQBSL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari