Se incarca
studiu

Despre ingeri

1. CE SUNT ÎNGERII?

Îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu pentru a-L sluji. Ei sunt ființe foarte puternice care funcționează ca și mesageri ai lui Dumnezeu. Sunt multe exemple în Biblie în care îngerii se arată oamenilor și spun: „Am venit ca mesager al lui Dumnezeu”. Noul Testament ne spune că sunt și duhuri slujitoare trimise să aibă grijă de ființele umane care sunt moștenitorii mântuirii (Evrei 1:14). Isus pare să indice faptul că copiii mici au îngeri desemnați pentru a-i proteja, pentru că El a spus că îngerii lor privesc la fața lui Dumnezeu (Matei 18:10).


Deci conceptul de îngeri păzitori își are baza în Biblie. Pe lângă îngerii slujitori, mai sunt și arhanghelii – îngeri prinți cum este Mihail (Iuda 9), care se pare că reprezintă o întreagă națiune (Daniel 10:13).

Deși nu știm sigur cum arată îngerii, Biblia menționează câteva trăsături angelice. Primul capitol din Ezechiel spune despre o viziune în care profetul a văzut un grup de îngeri care erau așa de sfinți încât păreau ca flăcări de foc. Aceste creaturi păreau a fi ca oamenii, totuși aveau 4 aripi și multe fețe (Ezechiel 1:5-6).  Ei răspund instantaneu la Duhul lui Dumnezeu. Cartea Isaia menționează îngerii numiți „serafimi” care au 6 aripi (Isaia 6:2,6).

Un alt grup de îngeri sunt cei numiți „heruvimi”. După cum se pare, heruvimii au fost prezenți pentru a acoperi sfințenia lui Dumnezeu Însuși. Aripile lor formau tronul pentru prezența lui Dumnezeu pe capacul chivotului legământului (Exod 25:18-22).

Îngerii sunt creaturi magnifice, departe de imaginea heruvimilor reprezentați în operele renascentiste ca niște copilași mici și grăsuți. Puterea lor este așa de mare încât doar un singur înger a fost capabil să distrugă 185.000 de soldați asirieni într-o singură noapte (2 Împărați 19:35).  Prezența lor este așa de copleșitoare încât cei care îi văd cad la pământ inconștienți sau se prostern în mod voluntar (Daniel 10:9).

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sfarsitul-vremurilor/1935-ingeri-demoni-si-sfarsitul-vremurilor#ixzz3INVkKoZ6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari