Se incarca
studiu

Despre Satana

CÂT DE PUTERNIC ESTE SATANA?

În mesajul adresat regelui Tirului, dar foarte clar sugerat pentru Satana, avem aceste cuvinte: „ajunseseși la cea mai înaltă desăvârșire, erai plin de înțelepciune, și desăvârșit în frumusețe… erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, și cu aur… erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, și umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. Ai fost fără prihană în căile tale din ziua când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine” (Ezechiel 28:12-15).  Și în Isaia: „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiul al zorilor!… Tu ziceai în inima ta: ‚Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu … voi fi ca Cel Prea Înalt’” (Isaia 14:12-14).

Satana a fost cea mai măreață ființă creată. Este extraordinar de puternic. Este de asemenea subtil, înșelător, meschin și urăște dincolo de imaginație. Isus l-a numit „prințul acestui pământ” și „tatăl minciunii” (Ioan 8:44).  Lucifer înseamnă „cel luminat”. Satana înseamnă „adversarul”. Beelzebul înseamnă „domnul muștelor” sau „domnul fără odihnă”. Apollion înseamnă „distrugătorul”. Apostolul Petru a spus că  diavolul este ca un leu care caută pe cine să înghită (1 Petru 5:8). Creștinii trebuie să își amintească că Satana apare ca „un înger al luminii” – foarte frumos, seducător și atrăgător (2 Corinteni 11:14).  La început, el nu arată ca o creatură deformată, hidoasă. Aceasta urmează după o vreme. În ciuda șireteniei și puterii lui Satana, fiecare creștin are puterea în Numele lui Isus, să-i reziste și să-l biruiască. Isus a dat ucenicilor Săi autoritate peste toate puterile vrăjmașului! (Luca 10:19; 1 Ioan 3:8; Iacov 4:7).

satan

 

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU SATANA?

Câteva lucruri se vor întâmpla cu Satana. Biblia spune că el vine pe pământ, știind că are un timp foarte limitat (Apocalipsa 12:12).  Pentru că știe că zilele îi sunt numărate, va fi plin de mânie. Vom vedea manifestările lui în această lume care vor fi înfricoșătore pentru cei ce nu-L cunosc pe Isus. Deja am văzut câteva manifestări hidoase de putere demonică. De exemplu, cred că Adolf Hitler a fost posedat și crimele teribile comise împotriva umanității au fost o manifestare satanică. Mai cred că Karl Marx a fost un preot satanic și că hidoasa lui filozofie, care are ca rezultat masacrul a zeci de milioane de oameni, este clar bazată pe satanism. Persecuțiile persoanelor inocente în lagărele Uniunii Sovietice și a altor țări comuniste sunt manifestări de cruzime supranaturală. În viitor poate vom vedea o afluență a răului care va încerca să distrugă toți martorii lui Dumnezeu de pe pământ.  Un alt lucru care se va întâmpla cu Satana este că el va poseda o ființă umană care este cunoscută ca „fiara” sau „Anticristul”, care va deveni un dictator mondial. Această persoană va exercita puterea în numele lui Satana timp de cel puțin 3 ani și jumătate (Apocalipsa 13:4-8).

Va mai fi o încercare de a organiza o împărăție satanică pe pământ, cu toate modurile de expunere a semnelor și minunilor pentru a sprijini autoritatea Anticristului. În sfârșit, oamenilor li se va spune să se închine acestei creaturi. În acel moment, va fi o revoltă împotriva lui Dumnezeu și se va încerca distrugerea Israelului. Dar când aceste lucruri se vor întâmpla, Isus Hristos se va întoarce pe pământ și va distruge Anticristul. Diavolul va fi legat pentru o mie de ani (Apocalipsa 20:1-3).

În acel timp, vom avea o perioadă de pace pe pământ. Oamenii nu vor mai fi sub opresie demonică. Va fi un timp al dragostei, fraternității și nu va fi război; chiar și animalele vor trăi în pace. Dar la finele acelor ani, după ce omul a văzut paradisul care rezultă atunci când voia lui Dumnezeu este făcută pe pământ, diavolul va fi eliberat pentru ultima dată. El va conduce un ultim asalt către Dumnezeu, dar va pierde și va fi aruncat în iazul cu foc. El și îngerii lui vor fi acolo pentru eternitate fără posibilitate de scăpare (Apocalipsa 20:7-10).

 

iadul

 

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sfarsitul-vremurilor/1935-ingeri-demoni-si-sfarsitul-vremurilor#ixzz3INsfsO48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari