Se incarca
studiu

Ocultismul

Ocultismul include pre-cunoașterea (ghicitul), telepatia, clarviziunea, scrisul automat (ghicire pe baza scrisului), placa ouija și alte jocuri care au o orientare magică sau demonică, astrologia, horoscopul, cititul în cafea și frunze de ceai, ghicitul în palmă, tehnici de extindere a minții, droguri, hipnotism, control mintal, meditații transcedentale, yoga, farmece și vrăjitorie, fenomene fizice, telekinezie, levitații, proiecții astrale, spiritism, satanism, sacrificii animale și umane, animism, etc.

În istoria naturală și spirituală, societățile au degenerat conform modelului sau tiparului pe care l-au adoptat. Începând cu diminuarea vieții spirituale centrate pe Dumnezeu, s-a ajuns la legalism, materialism, libertinism, să se caute răspunsurile vieții în altă parte decât în Biblie, iar mai apoi la spiritism – de aici nu a mai fost decât un singur pas până la ocultism.

Ocultismul adesea implică droguri, idolatrie și perversiuni sexuale. Chiar dacă suntem asaltați de influența forțelor satanice, ca și creștini, avem autoritatea absolută prin Domnul nostru Isus Hristos, de a lega puterile întunericului și a le risipi. Aceste puteri trebuie să ni se supună pentru că le poruncim “în Numele lui Isus” (Matei 16:19, 18:18; Marcu 16:17; Luca 10:18-19; Efeseni 1:17-23).

citeste

Ce spune Scriptura?

“Pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască” (Exodul 22:18). Aceasta însemna, în Vechiul Testament, eliminarea oricărei practici și manifestări a inamicului, adică a lui Satana.“Să nu fie la tine nimeni care să-și treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meșteșugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morți. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; și din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ții în totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău” (Deuteronom 18:10-13).

“Mă voi apropia de voi pentru judecată, și Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor și preacurvarilor, împotriva celor ce jură strâmb, împotriva celor ce opresc plata simbriașilor, care asupresc pe văduvă și pe orfan, nedreptățesc pe străin, și nu se tem de Mine, zice Domnul oștirilor” (Maleahi 3:5).

“Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu” (Galateni 5:19-21).

“Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsați, și să vestesc anul de îndurare al Domnului” (Luca 4:18-19).

“Dar cât despre fricoși, necredincioși, scârboși, ucigași, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, și toți mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă, adică moartea a doua” (Apocalipsa 21:8).

crestinismul

Cum să devii liber

Dacă ești implicat în într-o formă de ocultism – chiar dacă doar ai citit despre astfel de lucruri – renunță la orice activitate ocultă și la ocultism în general. Pocăiește-te pentru faptul că ai crezut în puterile oculte și pentru că ai practicat astfel de activități. Este păcat și o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Cere iertare lui Dumnezeu. El te va elibera, te va mântui și te va călăuzi în tot adevărul (Romani 10:13, 1 Ioan 1:8-9, Ioan 1:12, Romani 6:23, Ioan 16:13).

Ai nevoie să fii botezat cu Duhul Sfânt pentru ca astfel să poți avea parte de o viață plină de biruință. Duhul Sfânt este cel care te va avertiza și te va ajuta să faci o distincție clară între ceea ce este păcat și ceea ce este de la Dumnezeu (Ioan 16:7-11).

Pocăiește-te prin credință, și pune-ți toată credința în Hristos pentru mântuire (Romani 10:9-13).

Tot prin credință, roagă-L pe Domnul să te boteze (umple) cu Duhul Sfânt (Luca 11:13).

Duhul Sfânt este Cel care îți va da abilitatea de a fi o persoană liberă de orice decepții și legături ale ocultismului.Înlocuiește întreaga literatură ocultă, cărți, reviste, etc. cu Biblia și cu literatură creștină. Caută să ai cât mai multe relații cu creștini și încearcă să trăiești o viață duhovnicească. O rupere completă de tot ceea ce înseamnă ocultismul este absolut necesară. Dacă ai încercat să te rogi ca să-ți schimbi modul de viață, să încetezi orice practică ocultă, dar ai descoperit că ești incapabil să o faci, înseamnă că ai nevoie de ajutor. Dumnezeu și-a echipat credincioșii să te slujească și să te ajute în astfel de cazuri. Ideea este că nu trebuie să rămâi în aceste legături spirituale. Contactează un pastor local care să te ajute să găsești un consilier care să te elibereze de aceste legături spirituale.

holy

Cum să te rogi

Așa după cum ai cerut iertare și ajutorul lui Dumnezeu, mulțumește-I și laudă-L pentru siguranța pe care ți-o dă că vei fi eliberat de orice legătură spirituală de natură ocultă. Pe măsură ce îți predai viața lui Dumnezeu, roagă-L să te conducă la acei slujitori ai Lui care sunt capabili să-ți ofere ajutorul necesar.

Referinte biblice de studat

“Satură-te” citind și studiind Scriptura. Începe să studiezi Evanghelia lui Ioan, iar mai apoi citește tot Noul Testament. Procură-ți un ghid pentru studiul biblic.
Intră într-o părtășie de călăuzire cu Duhul Sfânt. Învață despre Isus și ia în serios viața cu Dumnezeu. Doar atunci când Îl cunoști cu adevărat vei putea să ajungi să recunoști falsul.

Deuteronom 18:9-22                    păcatul ocultismului
Faptele Apostolilor 13:6-12         puterea lui Dumnezeu peste ocultism
Ieremia 27:9-10                             demascarea ocultismului

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/alte-religii/1912-ocultismul#ixzz3IMhio8aA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari