Se incarca
studiu

Posedare demonica

Posedarea este un atac la ființa umană la un așa grad încât individul este controlat în totalitate sau în parte de către demoni (Matei 8:28-32; Marcu 1:23-27, 7:24-30; Luca 9:37-42).

Persoana care este posedată poate manifesta calități demonice pentru un timp și în momentul următor să fie în toată deplinătatea facultăților mintale. Boala cunoscută ca schizofrenie poate fi, în anumite cazuri, posedare demonică. Acesta poate fi cazul în care, în anumite instanțe, persoana poate vorbi cu o altă voce și se poartă în mod bizar. Acum este o persoană bună, calmă, normală și în următorul minut se poate înfuria, urla, poate face spumă la gură și vocea să-i fie total schimbată, blestemând pe Dumnezeu. Ocazional, persoana posedată aude voci – voci care spun să omoare, să se sinucidă sau să inițieze diferite feluri de păcate. Asemenea oameni pot avea pofte incontrolabile. Pot avea dorința de a se răni pe ei înșiși. Masochismul, sadismul și alte practici sexuale perverse sunt adesea rezultatul unei posesiuni demonice.

Posesia demonică se poate manifesta în multe feluri, dar scopul demonilor este să devalorizeze, să murdărească și în final să distrugă ființa umană care a fost creată în chipul lui Dumnezeu. Aceasta este ceea ce Satana vrea să facă: să-L atace pe Dumnezeu distrugând pe aceia care sunt prețioși în ochii Lui.  Totuși, oamenii care-l slujesc pe Satana – sataniștii și cei ce i se închină – vor fi în final distruși chiar de acela pe care-l venerează. Este interesant de observat că oamenii care s-au oferit voluntari pentru a-l sluji pe Satana – ghicitorii, spiritiștii, vrăjitoarele, vrăjitorii, și sataniștii – vor fi consumați de Satana însuși. Nu numai că vor împărtăși ultima pedeapsa dată de Dumnezeu pentru Satana, dar vor fi chinuiți și devalorizați de către acesta înainte de judecata finală.

 

POT FI CREȘTINII POSEDAȚI?

Dacă creștinii pot fi posedați sau nu este un subiect controversat. Îmi amintesc de un incident din propria mea viață când stăteam la un motel în apropiere de Seattle, Washington. Într-o dimineață, pe când eram în faza de trezire, am simțit o depresie îngrozitoare. Am simțit că toți sunt împotriva mea, că oamenii din jurul meu sunt slabi, și că tot ceea ce am făcut se destrăma bucată cu bucată. Descurajarea m-a copleșit ca un nor negru. În timp ce mă luptam să mă trezesc, am realizat că eram sub atac demonic. Am preluat controlul imediat și am spus: ”Satana, în Numele lui Isus, pleacă.” În momentul în care am spus acest lucru, mintea mi-a fot eliberată și disperarea m-a lăsat. Am realizat mai târziu că zona Seattle – Tacoma avea cea mai înaltă rată de sinucideri din națiune. Spiritul care m-a atacat era un spirit de sinucidere, genul de influență care conducea spre așa o depresie încât persoana respectivă dorea să se sinucidă. Am fost într-o zonă unde mulți au fost dominați de un astfel de demon. Dacă nu realizam cu ce anume mă confruntam, puteam intra într-o depresie foarte adâncă din care aș fi ieșit cu greu. Chiar și creștinii umpluți cu Duhul Sfânt sunt supuși acestui gen de influență demonică în mințile sau trupurile lor (1 Tesaloniceni 5:23).

Totuși, cred că dacă duhurile noastre sunt unite cu Isus Hristos nu se poate ca un demon să ne posede. Am dat duhurile noastre Duhului Sfânt care le păzește și care este mai puternic decât demonii (1 Ioan 4:4; Apocalipsa 12:12). Deci, eu cred că este imposibil pentru un creștin să fie posedat în duhul său de către un demon.

 

CE ESTE EXORCIZAREA? CUM POȚI SCOATE AFARĂ DEMONII?

Exorcizarea este comandarea, în Numele lui Isus, unui demon să iasă afară dintr-un individ, o casă, sau oriunde se află. Exorcizarea este înfăptuită prin cuvintele rostite în Numele lui Isus, prin puterea Duhului Sfânt, și este făcută simplu și rapid (Fapte 16:16-18). Persoana care face exorcizarea trebuie să fie umplută cu Duhul Sfânt. Nu trebuie să aibă păcate nemărturisite, pentru că demonul va profita de orice slăbiciune (Fapte 19:13-16).  Deci, această persoană trebuie să fie lipsită de motive ulterioare, necurăție sexuală, lăcomie, sau orice alt lucru care o poate lăsa descoperită în fața vreunei acuzări a diavolului, care este acuzatorul fraților. Un alt avertisment: oamenii nu ar trebui să caute demonii sau să creeze demoni acolo unde nu există. Un credincios ar trebui să fie pregătit să confrunte demonii atunci când apare nevoia, dar nu ar trebui să meargă în căutarea unor astfel de întâlniri.

 

CONDUC SEDINȚELE SPIRITISTE, PLĂCILE OUIJA ȘI PREZICEREA VIITORULUI LA POSESIA DEMONICĂ?

Fără îndoială, diverse tipuri de implicare în ocult sunt un preludiu la posesia demonică. Copiii nu sunt conștienți atunci când încep să joace anumite jocuri că o realitate demonică este în spatele lor. Jocul „Dungeons and Dragons” (Temnițe și Dragoni) este bazat în mare măsură pe simboluri și caractere demonice. Când oamenii încep să vizualizeze aceste lucruri, dau o invitație demonilor. În meditația transcedentală, mantrele pe care le rostesc sunt nume ale zeilor hinduși. Dacă o persoană recurge la placa ouija pentru a cere călăuzire, acolo există posibilitatea înșelării de către un demon; o vizită la ghicitor va face acea persoană vulnerabilă unui spirit familiar (Levitic 20:6), etc. Toate aceste lucruri sunt păcate împotriva lui Dumnezeu, interzise de Biblie și o potențială sursă de posesie demonică.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sfarsitul-vremurilor/1935-ingeri-demoni-si-sfarsitul-vremurilor#ixzz3INxR7MWH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari