Se incarca
incurajari

Pot fi vindecat ?

EU SUNT DOMNUL CARE TE VINDECĂ, Exod 15:26 vindecare

DIAGNOSTICUL

Doctorul avea o privire îngrijorată: “Am o veste rea, ai cancer. …” Vestea nu putea veni într-un moment mai prost. Dobânda a crescut datorită unui număr mare de chitanţe neachitate, erau probleme la lucru şi familia era foarte stresată. Am plecat din spital fără să ştiu ce să fac…

 

Doctorul m-a programat pentru un control medical de rutină şi chimioterapie. Operaţia are încă o posibilitate. Părea că totul mergea într-o direcţie greşită şi conducând încet spre casă mă întrebam ce ar trebui să spun familiei mele. Am început să reflectez la însemnătatea vieţii mele…

 

Am studiat din greu, am terminat şcoala şi m-am căsătorit. Am crescut copii, am o slujbă bună şi aşteptam anii de aur, când îmi începeam pensia. Ştiam că ceea ce voiam nu se va întâmpla. Acum, moartea se holba la mine. Cancerul se răspândea şi eu mă îndoiam că remediul medical va funcţiona.

Apoi am început să mă gândesc la un remediu care ar putea veni de la Cineva. Am auzit de vindecări care au avut loc în timpul rugăciunii. Mi-am amintit de învăţătura biblică de la şcoala duminicală şi speranţa pe care oamenii o au în Dumnezeu prin Isus Hristos.

În timp ce mă gândeam la aceste lucruri, mi-am amintit de predica pastorului meu în care mărturisea vindecarea personală pe care a primit-o de la Domnul. Atunci am hotărât că voi merge să-l văd.

ÎNVĂŢĂTURA BIBLICĂ

– “Câţiva creştini bine intenţionaţi nu cred în vindecare dar eu ştiu ceva diferit!” a spus pastorul zâmbind.

– “Pastore, ce trebuie să fac să fiu vindecat?” Ştiam câteva versete care au fost citate, dar aveam nevoie de întreaga învăţătură.

– “Mai întâi”, a început pastorul, “vindecarea de la Dumnezeu nu include valoarea şi folosul medicinii.” Pastorul a deschis Biblia. “Chiar apostolul Pavel a recomandat tratament medical pentru stomacul tânărului Timotei”. A deschis la 1 Timotei 5:23. “Câteodată vindecarea vine şi din cunoştinţa despre remediile naturale. Medicina este de asemenea un dar de la Dumnezeu.”

– “Dar ce se întâmplă în situaţiile în care medicina nu poate face faţă?” am întrebat.

Pastorul a zâmbit din nou.

– “Atunci este momentul să-L chemi pe Domnul, care este Marele Medic.”

Pastorul a deschis la un alt verset. “În Evanghelii, citim cum Isus Hristos a vindecat mulţi oameni. În Evanghelia după Matei 8:16 se spune: Isus i-a vindecat pe toţi cei ce erau bolnavi, astfel împlinind prorocia că va lua asupra Lui infirmităţile şi bolile noastre. Acei ce au mers la El au fost vindecaţi de harul şi puterea Lui. Este important să ştii că există anumite instanţe unde vindecarea a fost limitată la doar câteva persoane. Povestea omului şchiop din Evanghelia după Ioan 5:3 pare să indice că o mulţime de persoane erau bolnave, însă o singură persoană a fost vindecată de Isus.”

– “De ce pastore? Nu vreau să fiu trecut cu vederea.”

– “Biblia indică faptul că Dumnezeu doreşte să vindece pe aceia care-L caută pentru vindecare, dar că nu este obligat să vindece. De ce vindecă Dumnezeu pe unii şi pe alţii nu, este adesea un mister, dar noi suntem încrezători că voia lui Dumnezeu se face în fiecare zi. Trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu pentru vindecarea noastră, dar dacă acea vindecare este întârziată, ar trebui să-L căutăm pe Dumnezeu pentru lucrul pe care vrea să ne înveţe prin circumstanţele bolii noastre.” Pastorul a întors la Galateni 4:15. “Vederea lui Pavel era slăbită şi ştia că biserica din Galatia dorea ca ochii lui să fie vindecaţi. Câteodată ne rugăm cu stăruinţă şi postim pentru a fi vindecaţi, doar ca să realizăm că Domnul are un alt plan. Vă amintiţi de Trofim care a fost lăsat în urmă în Milet de către apostolul Pavel?” Pastorul mi-a citit 2 Timotei 4:20. “Trofim era foarte bolnav şi a fost lăsat în urmă pentru a se însănătoşi.”

– “Dar versetele care ne învaţă să ne rugăm pentru vindecare?”

– “Versetele sunt multe, şi nu vrem să trecem cu vederea aceste adevăruri importante în timp ce căutăm vindecarea.” “Exod 15:26, Domnul spune “Eu sunt Domnul care te vindecă”. Îl numim pe Dumnezeu Iehova Rafa pentru că El este Domnul vindecării. În Psalmul 103:3, citim din nou adevărul că Domnul iartă toate fărădelegile tale şi El este cel ce vindecă toate bolile tale. În Noul Testament citim despre Isus Hristos care a vindecat leproşii, a făcut ca şchiopii să umble, a deschis urechile surzilor şi ochii orbilor. Este acelaşi Isus care a înviat oameni din morţi şi El Însuşi este astăzi viu!” Pastorul a continuat, “Ai acces la Dumnezeu Tatăl prin Isus Hristos, şi poţi să-I ceri vindecarea astăzi. Acest lucru a fost făcut posibil prin crucificarea lui Isus Hristos.” Pastorul a deschis Biblia la 1 Petru 2:24: “El a purtat păcatele noastre în Trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.”

– “Se aplică acest verset numai la viaţa noastră spirituală?” am întrebat.

– “Nu, acest verset se aplică la întreaga persoană, trup, suflet şi duh. Isus Hristos nu a murit doar pentru duh şi suflet, dar şi pentru ca trupul nostru să poată fi vindecat de efectele bolilor.” “Uită-te la Scriptură,” a spus din nou pastorul arătând în Biblie în Iacov 5:14-15: “Este vreunul dintre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii Bisericii; şi să se roage pentru el, după cel vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.”

Pastorul s-a uitat la mine şi a închis Biblia. “Câteodată trebuie să-i iertăm pe alţii sau să primim iertare înainte să ne rugăm pentru vindecarea noastră. Această învăţătură a fost de asemenea subliniată de Pavel în 1 Corinteni 11, când a învăţat despre primirea Cinei Domnului. Câteodată, avem păcate nemărturisite în vieţile noastre sau ţinem pică în neiertare faţă de alţii. Acestea pot împiedica vindecarea noastră.”

– “Înseamnă că dacă nu sunt vindecat este datorită păcatului nemărturisit din viaţa mea?” am întrebat.

– “Nu neapărat” a spus pastorul, “câteodată vindecarea nu are loc pentru că Domnul vrea să ne înveţe sau să facă cu noi ceva. Unii oameni s-au gândit chiar la faptul că credinţa lor a fost imperfectă pentru că nu au fost vindecaţi după rugăciunea pentru vindecare. Totuşi, Dumnezeu va permite ca fiecare din noi să cunoaştem care este voia Lui în timp ce-I căutăm faţa în rugăciune.”

Pastorul mi-a spus să merg acasă şi să mă rog Domnului pentru voia Lui în viaţa mea. Trebuia să mă uit în viaţa mea şi să mărturisesc toate păcatele care-mi erau cunoscute. Trebuia să iert orice persoană care poate a ţinut ceva împotriva mea. Mi s-a spus să-mi cer iertare de la orice persoană pe care am ştiu că am ofensat-o şi care încă dorea ca eu să-mi cer iertare. Acest lucru îmi va permite să-I cer Domnului vindecarea cu o conştiinţă curată.

RUGĂCIUNE PENTRU VINDECAREA LUI DUMNEZEU

În acea seară am petrecut timp cu Domnul, căutând faţa Lui şi examinându-mi viaţa. Nu am ţinut neiertare în inima mea în timp ce am avut o întâlnire cu prezbiterii bisericii. Într-adevăr, am fost liber să primesc darul vindecării lui Dumnezeu potrivit cu voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea. Când serviciul de duminică a venit, familia mea şi cu mine, am mers în faţa bisericii unde prezbiterii şi pastorul ne-au întâmpinat. Mi s-a cerut să îngenunchez în timp ce ei se rugau cu stăruinţă pentru mine, ungându-mă cu ulei şi mustrând cancerul care mi-a invadat trupul. Ca şi templu al Domnului, am fost dedicat să-L slujesc pe El şi m-am re-dedicat aceluiaşi scop în timpul rugăciunii. Atitudinea mea a fost: “Doamne, vreau să fiu vindecat şi am cerut vindecarea Ta. Totuşi, te voi sluji indiferent de ce se va întâmpla.”

 

VINDECAREA

Două săptămâni mai târziu m-am dus din nou la doctor pentru a fi reexaminat. Spre surprinderea lui, (şi a mea!), nu a mai fost nici o urmă de cancer cu care doctorul m-a diagnosticat cu ceva timp înainte! Dumnezeul meu m-a vindecat de cancerul de care am fost condamnat să mor! Ştiu că Dumnezeu vindecă şi sunt sigur că şi tu poţi fi vindecat. Este foarte important să discuţi cu pastorul tău şi să te rogi pentru vindecare potrivit învăţăturii biblice pe care tocmai ai citit-o. Dar aminteşte-ţi, vindecarea lui Dumnezeu poate include şi folosul medicinii şi asistenţa profesională. Nu-L limita pe Dumnezeu, ci încrede-te în El pentru vindecarea ta astăzi!

 

RUGĂCIUNEA MEA PENTRU TINE

Vreau să închei această mărturie cu o rugăciune pentru vindecare. Te rog, roagă-te cu mine în timp ce-L căutăm pe Dumnezeu pentru vindecare.

“Doamne Isuse Hristoase, îţi cer Ţie, Creatorul Universului şi Marele Medic, să asculţi rugăciunea mea pentru vindecare personală. Cred că Tu vrei să-mi recâştig sănătatea şi puterea, şi îţi cer să mă atingi cu harul şi puterea Ta. Iartă-mă de orice păcat, îndepărtând orice obstacol care poate întârzia vindecarea. Iert fiecare persoană împotriva căreia am ţinut ceva. Acum, iau autoritate în Numele lui Isus peste boala mea şi o mustru. Vorbesc bolii mele şi-i comand să plece în Numele lui Isus Hristos. Doamne, îmi re-dedic viaţa în slujba Ta şi voi da slavă Numelui Tău ca parte a mărturiei mele. Mulţumesc pentru ca mi-ai ascultat rugăciunea. Amin.”

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/vindecare/2958-pot-fi-vindecat#ixzz3IMZnn3lr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari