Se incarca
studiu

A doua venire a Lui Isus Hristos

Nimeni nu poate spune cu siguranță când va veni Isus, pentru că El afirmă clar că nici îngerii din cer nu cunosc acea zi (Marcu 13:32).  Nici un om nu cunoaște ziua, iar Fiul lui Dumnezeu, când a fost pe pământ, nu a știut nici El. Tatăl din ceruri este singurul care cunoaște ziua cu exactitate. Putem vedea anumite semne sau indicii (Matei 24:3; Luca 21:7) că venirea Lui se apropie. Isus a spus că vor fi războaie și vești de războaie, revoluții, foamete, boli și cutremure în foarte multe locuri (Matei 24:6-7; Luca 21:10-11).  Va fi o creștere a fărădelegii și a anarhiei. Apostolul Pavel a spus că acea zi „nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (sau: omul păcatului); fiul pierzării, potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește “Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu” (2 Tesaloniceni 2:3-4).

Împreună cu omul păcatului va veni ceea ce se numește apostazia, sau renunțarea la credință. Mulți dintre cei credincioși se vor răci în credința lor (Matei 24:12).  Va fi o persecuție a creștinilor și un timp de necazuri generale. Eu cred că toate aceste lucruri se întâmplă cu o frecvență crescătoare.

Un alt eveniment care trebuia să se întâmple înainte de întoarcerea lui Isus a fost restabilirea statului Israel. Israelul care a fost la început, a dispărut de pe glob cu sute de ani în urmă. În 1948 un nou stat Israel a fost stabilit. Readunarea evreilor în Israel este un semn clar, atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, că era noastră este pe cale de a se sfârși. Isus a spus: „Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor” (Luca 21:24).  În 6 iunie 1967, pentru prima dată de când Ierusalimul a fost capturat de Nebucadnețar în 586 Î.C., evreii au luat controlul peste întregul oraș Ierusalim, astfel semnalând apropierea de sfârșit a puterii mondiale a neamurilor. Isus a spus că un lucru major care va vesti venirea Lui va fi proclamarea Evangheliei: „Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul” (Matei 24:14).

Acestea sunt semnele vremurilor. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru întoarcerea Domnului. Dar nimeni nu cunoaște ziua sau ora când acest lucru se va întâmpla.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sfarsitul-vremurilor/1935-ingeri-demoni-si-sfarsitul-vremurilor#ixzz3Ie9fu9hc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari