Se incarca
studiu

Rugaciunea

Rugăciunea este o conversație cu Dumnezeu. Ea înseamnă contopirea sufletului nostru cu Dumnezeu. Rugăciunea poate fi mentală sau orală, ocazională sau constantă.Poate însemna exprimarea dragostei față de Dumnezeu, poate fi o cerere, exprimarea unei dureri sau a unei dorințe pentru sine sau pentru alții.

Rugăciunea poate fi făcută în secret sau în public, poate fi personală sau rostită în grup. Rugăciunea presupune credința în existența și personalitatea lui Dumnezeu, în dorința și abilitatea Sa de a menține o relație cu noi și de a răspunde rugăciunilor, încredințarea că El este stăpânul universului asupra căruia are putere supremă.

Poate fi o rugăciune fierbinte (Exod 32:11); a-ți vărsa sufletul înaintea Domnului (1Samuel 1:15); a striga către cer (2Cronici 32:20); a alerga la Dumnezeu (Iov 8:5); a te apropia de Dumnezeu (Psalmul 73:28); a-ți pleca genunchii (Efeseni 3:14).

 

prazer

 

Rugăciunea trebuie să fie sinceră, din toată inima, făcută cu reverență și teamă sfântă, conștienți de faptul că suntem mărunți și păcătoși în comparație cu Dumnezeu, dar în același timp conștienți de jertfa Domnului Isus Cristos și calea pe care aceasta ne-a deschis-o.

Dumnezeu ne-a dat dreptul de a veni la tronul Său în rugăciune și chiar ne îndeamnă să o facem, promițându-ne că vom primi orice vom cere în numele lui Isus și după voia lui Dumnezeu. Rugăciunea făcută cu credință are cea mai mare putere de pe pământ. Dumnezeu modelează lumea prin rugăciune.  Cu cât este mai multă rugăciune, cu atât îngerii Domnului vor lupta împotriva demonilor și lumea va fi mai bună.

Deși este suveran și atotputernic, Dumnezeu a ales să lucreze prin oameni, chiar spune că suntem lucrători împreună cu El (1 Corinteni 3:9). Dumnezeu caută oameni care să se roage pentru ca El să intervină, nu pentru că nu ar putea să o facă singur, ci pentru că a ales să ne dea libertatea de a alege.  Dacă dorim intervenția Lui, ne rugăm, dacă nu o dorim, El nu va interveni cu forța.  În 1 Împărați 18, avem exemplul lui Ilie.  În urma rugăciunii sale, au fost 3 ani de secetă și tot în urma rugăciunii lui a plouat.

În Vechiul Testament vedem că Dumnezeu caută oameni care să se roage pentru îndeplinirea voii Sale pe pământ.  În Noul Testament, Isus ne spune chiar să ne rugăm neîncetat și ne dă ca exemplu rugăciunea „Tatăl nostru” în Matei 6:9-13, în care condiția pentru ca rugăciunile să ne fie ascultate este să iertăm. „Dacă nu iertați oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre” (Matei 6:15).

Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu, ne dă putere, bucurie, pace, speranță; ne restaurează spiritul. Nu putem spune că avem o relație cu Dumnezeu dacă nu ne rugăm, și fără o relație personală cu El nu ne putem numi creștini, adică urmași ai lui Cristos.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/rugaciune-mijlocire/1939-rugaciunea#ixzz3Ik21pGmL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari