Se incarca
editorial

Tanarul si relatiile

Unul dintre factorii majori care te vor influența în mod constant este domeniul relațiilor. Relația cu familia, prietenii, iubitul sau iubita ta și chiar relația pe care o ai cu tine însuți, îți conturează obiceiurile, stilul și perspectivele. Atunci când interacționezi cu oamenii din jurul tău este imposibil să rămâi la fel. Fiecare persoană implicată în viața ta va semăna ceva în tine și astfel schimbarea devine inevitabilă.

Oamenii din jurul tău vor avea multe de spus în viața ta, iar uneori poate că nici măcar nu îți vei da seama de acest lucru. Este important să îți formezi un filtru solid în privința relațiilor din viața ta deoarece oamenii în compania cărora îți petreci timpul vor determina cine ești…iar tu îi vei influența pe ei!


“Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti.”

Dumnezeu ne spune să îi iubim pe oamenii din jurul nostru ca pe noi înșine. Dragostea este cheia! Dragostea va aduce cu ea și o formă de neprihănire și respect, iar acestea sunt elemente vitale pentru a avea relații sănătoase.

Nu este greșit și nu este un moft să ai o relație bună cu sinele, să te respecți, să întelegi cine ești și să îți știi abilitățile și limitele! A-ți cunoaște identitatea este esențial! A cunoaște care a fost visul lui Dumnezeu atunci când te-a creat este, deasemenea, esential!

Nici unul dintre noi nu deține toate calitățile posibile dar fiecare în parte suntem creați de Dumnezeu, suntem unici și am fost trimiși pe pământ cu un scop, cu un destin și o identitate… și este datoria noastră să Îi permitem Lui să ne ajute să le descoperim… să acceptăm și să îmbrățișăm ceea ce a lucrat, în dreptul nostru, geniul desăvârșit al universului! Și apoi vom putea iubi pe cei din jurul nostru ca pe noi înșine.

Iubește-ți familia ca pe tine însuți! Familia ta face parte din identitatea ta tocmai pentru că Dumnezeu a ales să te aducă pe pământ prin intermediul părinților tăi și tot prin ei ți-a dat un nume și ți-a stabilit un set de caracteristici fizice și de valori morale și spirituale. Prin familia ta, Dumnezeu ți-a dat o moștenire: ți-a dat un trup cu anumite caracteristici, ți-a atăta dragoste, ți-a purtat de grijă și ți-a oferit un cadru în care să fii primit și acceptat.

Prietenii și colegii tăi sunt un alt factor de influență din viața ta. Aceștia sunt persoanele cu care petreci o mare parte din zi și trebuie să fii atent ce prieteni îți faci sau ce obiceiuri îți poți permite să împrumuți de la ei. În mod natural, după o anumită perioadă vei începe să faci aceleași lucruri ca și ei sau vei începe să folosești aceleași cuvinte și expresii pe care le auzi repetâdu-se mereu lângă tine.

Nu este de ignorat nici relația pe care o ai, sau pe care o vei avea, cu iubitul sau iubita ta. O astfel de relație implică sentimente foarte profunde, iar acestea vor creea un tern de influență maximă asupra ta. Cine deține inima ta te deține și pe tine… deține atenția ta, timpul tău și are puterea să îți schimbe prioritățile.

Dragostea înlătură multe bariere dar trebuie să fim atenți ca să nu le depășim și pe cele morale, pe cele impuse de Dumnezeu cu privire la relația dintre un barbat și o femeie. Institutul GFK a realizat în 2011 un studiu pentru a vedea câţi tineri întreţin raporturi sexuale fără să folosească mijloace de contracepţie. Bazându-se pe studiile precedente, ancheta arată că, între 2009 şi 2011, numărul tinerilor care au întreţinut raporturi sexuale fără mijloace contraceptive cu un partener nou a crescut de la 19% la 40% în Franţa, de la 38% la 53% în Statele Unite şi cu 19% în Marea Britanie. Acest studiu nu a dat cifre și din România dar numărul de avorturi săvârșite de femeile tinere din țara noastră reflectă o realitate dureroasă.

Așadar, dacă ești într-o relație cu o persoană de sex opus, nu neglija faptul că pe lângă euforia sentimentelor există și un grad mare de expunere și de responsabilitate pusă pe umerii tăi, deoarece o relație poate aduce cu sine și testarea valorilor tale.

Dragostea lui Dumnezeu este cheia pentru o stimă de sine sănătoasă care se va reflecta inevitabil și în relațiile tale. În ficare zi dăruiești oamenilor din jurul tău câte o parte din tine și ar fi bine să reținem că ceea ce semănăm vom și secera. Deasemenea este important să reținem faptul că relațiile din viața noastra sunt o mare binecuvântare de la Dumnezeu dar ele sunt și un domeniu în care suntem provocați și testați zilnic.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/tineri/tanarul-si-relatiile#ixzz3IviolEhF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari