Se incarca
incurajari

Harul

Vine de la cuvântul grecesc charis (dar, cadou) cu derivațiile lui, folosit pentru a indica iertarea umană și divină. harul

În creștinism, harul divin se referă la favoarea făcută de Dumnezeu omenirii, în special mântuirea. Favoare, deoarece nu poate fi câștigată, ci este oferită benevol de Dumnezeu („Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos IsusRomani 3:24). Într-un sens larg se referă la viață, creație și mântuire. Într-un sens mai restrâns și mai des folosit, harul se referă la salvarea omului de sub puterea păcatului originar (al lui Adam și Eva, răsfrânt asupra întregii creații).

 

Conceptul harului este o credință de bază în creștinism. Doar prin harului Domnului putem fi răscumpărați de sub puterea păcatului, care ne poziționează sub autoritatea diavolului („Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteți sub Lege, ci sub harRomani 6:14).

Prin har suntem considerați neprihăniți (fără păcat) în fața lui Dumnezeu, copii ai Lui și păziți de El, deci scoși de sub autoritatea diavolului și puși la adăpost, sub protecția lui Dumnezeu. Acest lucru este posibil doar prin jertfa Domnului Isus Hristos, prin sângele căruia suntem spălați de orice păcat („Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har, în care suntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui DumnezeuRomani 5:2).

Credința este răspunsul omului la harul lui Dumnezeu.

Credinciosul este poziționat în har prin voia lui Dumnezeu.

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni (Efeseni 2:8-9).

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/bazele-crestinismului/1942-harul#ixzz3KLdOIX00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari