Se incarca
incurajari

Pacea

A GASI ODIHNA COMPLETA A LUI DUMNEZEU PENTRU VIATA TA

Există o căutare care conduce oameni și națiuni la mari extreme: căutarea păcii. Atât de mult din timpul, energia și resursele noastre sunt consumate încercând să găsim și să păstrăm pacea cu familia noastră, prieteni și vecini! Dar adesea, indiferent cât de greu încercăm, pacea ne evită. Războiul din mintea și inima noastră urlă încontinuu. Unde putem găsi pacea?ce_este_biserica_umbra

Războiul interior 

Dacă ai probleme în ce privește găsirea păcii pentru viața ta, trebuie mai întâi să înțelegi sursa de conflict. Acest război interior are mai puțin de-a face cu situațiile în care te aflii și are totul de-a face cu sufletul tău. Biblia spune că, despărțiți de Hristos, suntem “departe de Dumnezeu”. Suntem, de fapt, dușmanii Lui (Coloseni 1:21).
Pentru că omenirea a fost creată inițial pentru relație cu Dumnezeu (Geneza 3:8; 5:1), această separare de El ne-a furat pacea. Propriile noastre acțiuni păcătoase ne lasă “fără speranță și fără Dumnezeu” (Efeseni 2:12).

Prințul Păcii

Dar Dumnezeu nu ne-a abandonat ca și când am fi străini. Datorită marii Lui iubiri față de noi, L-a trimis pe singurul Său Fiu să restaureze pacea între El și om și să moară pe cruce pentru păcatele noastre, permițând tuturor oamenilor să vină la Dumnezeu Tatăl prin El (Ioan 3:16-18).

Biblia Îl numește pe Isus “Prințul Păcii” (Isaia 9:6). El a venit pe pământ să construiască un pod peste prăpastia dintre omul păcătos și Dumnezeul Sfânt.

“El este pacea noastră,” spune apostolul Pavel … “și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea” (Efeseni 2:14). Poți pune capăt separării dintre tine și Dumnezeu predându-ți viața Prințului Păcii. Abia atunci poți avea pacea perfectă în mijlocul timpurilor de necaz din lumea aceasta (Ioan 14:27, Filipeni 4:6-7).

Dacă nu ai cunoscut niciodată pacea reală, atunci du-te înaintea lui Isus în rugăciune. Este foarte simplu. De fapt, este dreptul tău!!! Biblia spune: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12). Acceptă să fii copilul Lui chiar astăzi!!!

Promisiunea Păcii

Fiecare zi va aduce noi provocări în pacea ta, dar deține și o nouă promisiune de pace de la Dumnezeu care este total diferită de pacea pe care o oferă lumea. Isus a spus: “Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14:27).

În timp ce învățăm să umblăm în fiecare zi în puterea Duhului Sfânt, vom începe să experimentăm pacea care este promisă a fi parte din “darurile Duhului” (Galateni 5:22; Isaia 32:17).

De fiecare dată când anxietatea se furișează în viețile noastre, putem să mergem la Domnul și “Dumnezeu ne va binecuvânta cu pacea care întrece orice pricepere” (Filipeni 4:7b).

Dușmanii Păcii

Dar așa cum diavolul i-a ispitit pe Adam și Eva în grădina Edenului, tot așa îi ispitește pe creștini să uite promisiunile lui Dumnezeu de pace. În acest război împotriva sufletelor noastre (1 Petru 2:11), Satana folosește fiecare strategie pe care o are la dispoziție pentru a ne înlătura și a ne fura pacea (Ioan 10:10). Aceasta este una din principalele misiuni pe care el și demonii lui o au (1 Petru 5:8).

Dușmanul se luptă cu noi în fiecare zi prin situațiile prin care trecem și prin oamenii pe care îi întâlnim, prin gândurile și sentimentele noastre (1 Timotei 3:7; 2 Timotei 2:22-26; 1 Ioan 3:7-10, 12-15).

În ciuda acestor bătălii aprige pentru pacea noastră, putem fi siguri că Dumnezeu găsește plăcere în copiii Lui și ne ajută să păstrăm pacea. Prin Hristos, putem apela  la Dumnezeu ca “Ava” sau “Tată”, știind că dragostea și pacea Lui sunt perfecte.

CÂȘTIGAREA PĂCII TALE

Dacă te lupți să găsești pacea, nu ești singur. Ia în considerare următoarele sfaturi spirituale care te vor ajuta să găsești sau să recâștigi pacea pierdută:

1. Schimbă-ți atenția. Biblia ne învață “să ne ațintim privirile la Isus, care ne conduce și ne face credința desăvârșită” (Evrei 12:2). În timp ce ne schimbăm atenția – luată de pe probleme și mutată pe Domnul – pacea Lui va umple viețile noastre.

2. Schimbă circumstanțele. Câteodată este necesar să iei o pauză de la lucrurile care te tulbură, chiar dacă numai pentru un timp. Chiar și marii bărbați și femei ai lui Dumnezeu au experimentat timpuri de descurajare devastatoare (1 Regi 19:3-5; 2 Corinteni 4:7-10). Încearcă să-ți schimbi locul pentru un timp scurt, și chiar stilul de viață. Poate duci lipsă de pace pentru că nu urmezi modelul lui Dumnezeu pentru odihnă.

3. Schimbă-ți atitudinea. Te confrunți cu o situație dificilă? Biblia spune: “Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:18). Începe să-I mulțumești lui Dumnezeu chiar acum și în curând vei experimenta pacea Lui în mijlocul furtunii.

Poți face următoarea rugăciune

“Doamne Isuse, nu am pacea Ta perfectă. Te rog ajută-mă să-mi întorc inima și mintea către Tine. Știu că sunt implicat în luptă spirituală și că dușmanul caută să-mi distrugă pacea pe care o pot avea cu Dumnezeu. Iartă-mă Doamne, pentru că am căutat pacea în alt loc decât la Tine și întărește-mă potrivit cu Cuvântul Tău. Amin.”

Cuvântul lui Dumnezeu despre pace

“Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6-7).

Versete pentru studiu 

Psalmul 23 – un portret al păcii
Efeseni 2:14-22 – stabilirea păcii în Isus
Romani 8:6; Efeseni 4:1-3 – pacea în Duhul Sfânt.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale/1936-pacea#ixzz3KczITgos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari