Se incarca
editorial

Cum sa gasesti partenerul potrivit si sa construiesti o casnicie de durata

casatorie_altar

 

Săptămâna aceasta s-au împlinit treizeci de ani de când am stat înaintea altarului și am jurat să-i fiu credincios soției mele, Debora. Deoarece eram implicat într-o lucrare creștină de evanghelizare a studenților nu aveam foarte mulți bani, dar pentru soția mea nu era important faptul că toate bunurile noastre încăpeau în mașina mea, o Honda veche. Ea mă iubea, eu o iubeam și știam că Cel care ne-a adus împreună era Isus. Acesta era lucrul de care aveam nevoie pentru a începe viața împreună.

Căsnicia noastră nu a fost niciodată perfectă (am avut prima ceartă după ce ne-am întors din luna de miere), dar am învățat să-L păstrăm pe Isus în centrul relației noastre. Datorită Lui căsnicia noastră a rezistat timp de 30 de ani, în ciuda furtunilor și provocărilor. Când prietenii mei mai tineri îmi cer sfatul în ceea ce privește alegerea partenerului potrivit, le împărtășesc câte ceva din experiența mea.

Acestea sunt 10 lucruri pe care ar trebui să le faci dacă vrei să găsești persoana potrivită cu care să te căsătorești:

1. Păstrează-L pe Isus pe primul loc în viața ta. Unii creștini își doresc atât de tare să se căsătorească, încât fac din dorința aceasta un idol. Încredințează-I lui Dumnezeu dorința Ta. Am așteptat până la vârsta de 25 de ani ca să mă căsătoresc cu Debora și de multe ori I-am spus Domnului că aș putea rămâne singur, dacă acesta era planul Lui pentru mine. Voiam să mă căsătoresc, dar știam că Isus trebuie să fie prioritar în viața mea. Am păstrat viu în inima mea ceea ce scrie în Psalmul 37:4: „Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” Acesta a fost versetul pe care l-am scris și pe invitația noastră de nuntă.

2. Crede că Dumnezeu te va binecuvânta cu un partener minunat. Unii se îngrijorează că supunându-se voii lui Dumnezeu în ceea ce privește alegerea partenerului, El îi va obliga să încheie legământul căsătoriei cu o persoană de care nu sunt atrași. E o nebunie! Tatăl vrea să te binecuvânteze. Persoana pe care El o va pregăti pentru tine nu va fi perfectă (nici tu nu ești perfect/ă!), dar te vei bucura dacă Îl vei lăsa pe El să facă alegerea.

3. Lasă-te condus de Duhul Sfânt. Nu cred că există numai un singur mod prin care poți să-ți găsești un partener. Unii se întâlnesc la biserică, alții se cunosc prin intermediul site-urilor de socializare, cum ar fi: eHarmony, Match.com. Cunosc chiar și oameni din India ale căror căsnicii au fost aranjate de părinții lor! Cheia este să-I permiți Duhului Sfânt să te conducă înspre acest proces. Ca și tânăr, am fost inspirat de povestea biblică a lui Isaac și a Rebecăi și I-am cerut lui Dumnezeu să-mi arate care va fi soția mea. El a împlinit lucrul acesta. Am știut că Debora o să fie soția mea, dinainte să avem prima noastră întâlnire.

4. Așteaptă timpul hotărât de Dumnezeu. Știu tipi care au făcut greșeala să se îndrăgostească înainte să-și dea seama că sunt cu fata nepotrivită. Las-o mai moale! Căsătoria este cea mai importantă decizie pe care o iei în viață. Ia în considerare toate opțiunile și apelează la discernământ. Dacă te grăbești, în ceea ce privește căsătoria, mai târziu o să regreți lucrul acesta.

5. Caută o persoană care e compatibilă cu tine din punct de vedere spiritual. Nădăjduiesc că fiecare știe deja că nu ar trebui să se căsătorească cu un necredincios. Dar nu poți nici să te căsătorești cu orice creștin! Chiar și în biserică e plin de oameni a căror moralitate și a căror credință e șubredă, de persoane care hoinăresc pe site-uri creștine de socializare. Fii atent la impostori/oameni falși și fugi cât poți de departe de agenții Satanei. Păstrează-ți standardele ridicate. Dacă te mulțumești cu puțin, căsătorindu-te cu un creștin căldicel, va trebui să-l împingi tot timpul de la spate.Căsătorește-te cu persoana care te provoacă să rămâi în clocot pentru Dumnezeu!

6. Caută confirmarea. După ce ați ieșit împreună o perioadă s-ar putea să simți că ai găsit persoana potrivită, dar nu te grăbi să iei o decizie. Cere-I lui Dumnezeu să-ți confirme că faci alegerea potrivită. De asemenea, poți să-i ceri mentorului și pastorului tău să se roage pentru tine în ceea ce privește călăuzirea. Dacă ai găsit persoana potrivită, Domnul îți va da undă verde. Dar dacă oamenii spirituali care te iubesc te avertizează și-ți spun să eviți persoana cu care te întâlnești, nu le respinge sfatul. S-ar putea ca Dumnezeu să te păzească de o relație dezastruoasă.

7. Asigură-te că ești pregătit pentru căsătorie. Chiar dacă ai găsit persoana potrivită, nu te gândi că e timpul să-ți programezi nunta. Mai întâi fă-ți socotelile. Ai cumva probleme cu mânia? Apelează la un consilier. Vă permiteți ca fiind căsătoriți să plătiți cheltuielile? Ai de achitat mai întâi anumite datorii? Fii practic! Dragostea e minunată, dar nu suficientă pentru a plăti chiria.

8. Când a sosit timpul, activează farmecul. Dumnezeu a creat romantismul. Când știi că ești îndrăgostit de persoana potrivită poți să sărbătorești cu ocazia logodnei. Fie că e vorba de trandafiri, ciocolată, o cină romantică sau o plimbare pe plajă, puteți construi ceva memorabil care să rămână permanent în căsnicia voastră.Romantismul va întări legătura dintre voi.

9. Păstrează-ți hainele pe tine și fii cu picioarele pe pământ până în ziua nunții. Cel mai groaznic mod în care poți să distrugi o logodnă este să te implici în relații sexuale premaritale. Odată logodiți, discută cu viitorul tău partener despre modul în care veți respecta limitele sexuale până în momentul în care vă veți jura credință unul celuilalt. Eu și soția mea ne-am păstrat curați în perioada logodnei și când ne-am jurat credință în fața altarului am avut o conștiință curată. Nu lăsa ca pofta să-ți fure această binecuvântare. Cei care întrețin relații intime înainte de căsătorie nu mai au încredere unul în celălalt după căsătorie.

10. Participă la cursuri de consiliere premaritală. Mulți slujitori nu căsătoresc un cuplu dacă acesta refuză să participe la consiliere premaritală. Interesează-te dacă biserica ta se ocupă de consiliere premaritală sau dacă puteți să vă întâlniți cu un cuplu cu experiență, în care aveți încredere, ca să discutați despre comunicare, finanțe, sex, planificare familială și principii maritale de bază. Nu te gândi că știi ce înseamnă să fii căsătorit. Fiecare sfat pe care îl vei primi te va ajuta!

Nu uita: O căsnicie de durată nu implică numai două persoane. În Eclesiastul 4:12 scrie: „… şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.” O căsnicie de durată implică un soț, o soție…și Îl implică pe Isus. Dacă Îl chemați pe Isus să vă susțină căsnicia, încă de la început, sunt sigur că va fi o căsnicie de durată.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/familie-relatii/3159-cum-sa-gasesti-partenerul-potrivit-si-sa-construiesti-o-casnicie-de-durata-de-lee-grady#ixzz3KiyqTD9e

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari