Se incarca
studiu

Soti necredinciosi

Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. Și dacă o femeie are un bărbat necredincios, și voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei (1 Corinteni 7:12-13).

Jug nepotrivit

Odată, la o urgență, un bătrân fermier a prins împreună la plug un măgar și un bou. Când cineva l-a întrebat cum a funcționat, fermierul a spus: „Păi, ar fi fost mai bine ca terenul să fie rotund și nu pătrat, pentru că sigur am petrecut majoritatea timpului învârtindu-ne în cercuri.”

Printre legile date de Dumnezeu lui Israel în Vechiul Testament se interzice prinderea la jug a două animale diferite. Dumnezeu a știut că puterea animalelor diferă și face prinderea nepotrivită și dificilă. Apostolul Pavel folosește acest exemplu când vorbește de căsătorie. „Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14).

Dumnezeu dorește ca soțul și soția să creadă împreună în mântuirea prin Isus Hristos. Dacă ești un credincios care este prins la o căsătorie cu un soț (soție) necredincios(oasă), știi cât de inutil / zadarnic este să tot mergi în cercuri.

Deci ce pot face?

Da, acest lucru este bine de știut înainte de căsătorie, poți spune, dar dacă un credincios cu bună știință se căsătorește cu un necredincios sau ei sunt căsătoriți ca și necredincioși și unul din soți se întoarce la Domnul? Păi, două lucruri sunt sigure. Mai întâi, jugul nepotrivit nu pune sub nici o formă, deoparte legământul căsătoriei lor. Un legământ este un schimb de jurăminte / promisiuni care pot fi revocate numai dacă legământul este rupt dincolo de a mai putea fi reparat.casatorie

Biblia învață că un jug nepotrivit în el însuși nu rupe jurământul căsătoriei. „Dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. Și dacă o femei are un bărbat necredincios, și voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei” (1 Corinteni 7:12, 13).

În al doilea rând, la fel cum un măgar și un bou prinși împreună nu sunt capabili să are în linie dreaptă, tot așa și soții necredincioși încearcă cu forța să-l aducă pe celălalt aproape fără să reușească.

Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele

Deci, dacă ești frustrat din cauza încercării tale nereușite de a face pe soțul sau soția  ta să împărtășească noua viață pe care ai găsit-o, aici este cuvântul care te va elibera nu din jugul căsniciei, ci de luptele inutile: tot ce ai de făcut este să îți împlinești rolul biblic în căsnicie și Dumnezeu va face restul. Responsabilitatea ta față de soț (soție) rămâne cea de la început: să iubești și să prețuiești în orice împrejurare.

Biblia spune în Efeseni 5:33: „Încolo fiecare dintre voi să-și iubească nevasta ca pe sine însuși; și nevasta să se teamă de bărbat.” Poți să ai pace pentru că Domnul deja lucrează pentru tine. El este mult mai puternic decât orice ai putea spune pentru a-ți converti soțul sau soția, lucrând prin unirea mistică în trup despre care Biblia ne învață: „De aceea va lăsa va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va alipi de nevastă-sa, și cei doi vor fi un singur trup. Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos și despre Biserică) ” (Efeseni 5:31-32).

De aceea Pavel a putut vorbi despre sfințirea soțului și soției, a fi sfinți, unul față de celălalt: „Căci bărbatul necredincios este sfințit prin nevasta credincioasă și nevasta necredincioasă este sfințită prin fratele; altminterea, copiii voștri ar fi necurați, pe când acum sunt sfinți” (1 Corinteni 7:14).

Cu alte cuvinte, nu mai încerca să îți schimbi soția sau soțul, schimbare care cauzează conflict în casa ta, ci începe să crezi că se va întâmpla un miracol. Dumnezeu va lucra la convertirea soțului sau soției prin tine, dar mai mult prin acțiunile tale decât prin cuvintele tale. De fapt, Dumnezeu ar prefera să facă acest lucru fără cuvintele tale. „Tot astfel, nevestelor, fiți supuse și voi bărbaților voștri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câștigați fără Cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat și în temere” (1 Petru 3:1-2).

O femeie s-a certat cu soțul ei luni de zile pentru că a obiectat la dorința ei de a aduce acasă câțiva prieteni creștini pentru a ține un grup de rugăciune. Dar, într-o zi, a citit în Biblie că a fost planul lui Dumnezeu pentru soțul ei să fie autoritate spirituală. I-a spus soțului ei că acest grup de rugăciune este foarte important pentru ea, dar că va respecta dorința lui. Spre surprinderea ei, următoarea săptămână, pe când se pregătea să meargă la grupul de rugăciune care se ținea în casa unei prietene, soțul ei a spus că vrea să meargă cu ea. Acesta a fost începutul luării deciziei sale de a-L urma pe Isus. neprihanire

Lasă-ți soțul/soția în mâna lui Dumnezeu

Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt să schimbe pe soțul tău/soția ta. Tu nu-i poți converti. Numai Duhul Sfânt poate face acest lucru deoarece credința este irațională pentru mintea naturală: „Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; și nimeni nu le poate înțelege, pentru că trebuiesc judecate duhovnicește” (1 Corinteni 2:14).

Numai Dumnezeu poate convinge oamenii să creadă. Deci lasă-ți soțul/soția în mâna lui Dumnezeu și permite-I Duhului Sfânt să lucreze. Responsabilitatea ta este să fii un martor credincios; nu doar să spui adevărul, ci să-l trăiești. Lasă ca viața lui Hristos din tine să răspândească acea dragoste care te va aduce pe tine și pe soțul tău/soția ta în acea sfântă uniune pe care Dumnezeu a hotărât-o pentru căsnicia ta. Pentru soții, a fi un martor credincios înseamnă a respecta rolul soțului tău ca și cap al familiei, a fi supusă autorității lui. „Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile” (Efeseni 5:22-24).

Pentru soți, înseamnă a te da pe tine însuți soției fără a avea o devoțiune egoistă, amintindu-ți că sunteți una, așa cum Hristos este una cu Biserica: „Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea … Tot așa trebuie să-și iubească și bărbații nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta, se iubește pe sine însuși. Căci nimeni nu și-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrănește, îl îngrijește cu drag, ca și Hristos Biserica” (Efeseni 5: 25, 28, 29).

Un bărbat care a mers singur la o serie de servicii evanghelice L-a acceptat pe Hristos ca și mântuitor personal și a dorit ca soția lui să împărtășească aceeași experiență. El a citit în Biblie că soțiile ar trebui să se supună soților lor. Acest lucru, a gândit el, i-a dat dreptul să-i comande soției să meargă cu el la una din aceste întâlniri, chiar dacă ea trebuia să anuleze o invitație la cină. Ea s-a supus dorinței soțului, dar nu a avut o stare receptivă când s-a dus la acel serviciu! Mai târziu, după multe discuții cu soția lui, bărbatul a fost convins de Duhul Sfânt că credința nu este ceva ce poate fi constrâns și dorința de a-și împărtăși credința cu ea nu i-a dat autoritatea să o calce în picioare. A lăsat-o în grija Domnului și și-a îndeplinit responsabilitatea de soț, iubind-o așa cum Hristos iubește Biserica. Ca rezultat, la puțin timp după aceea, soția lui L-a acceptat pe Isus ca Mântuitor personal.

Doresc respect, nu ceartă

Așa cum chemarea ta este de a respecta poziția partenerului și de a-l iubi și prețui și copiii sunt chemați să-ți onoreze partenerul de viață. Este foarte ispititor să îți permiți să arăți subtil copiilor dezaprobarea față de partenerul necredincios și astfel să-i subminezi autoritatea. Ajută-ți copiii să înțeleagă că și ei trebuie să fie martori credincioși pentru părintele necredincios prin respectul și dragostea pe care o au față de el (Efeseni 6:1,2).

Evită autocompătimirea

Una dintre cele mai subtile căi prin care Satana poate să distrugă credința ta de martor este să te ispitească să porți pică sau să nutrești sentimente de autocompătimire. A medita asupra sentimentelor de persecuție îți poate fura ajutorul Duhului Sfânt. Mărturisește și pocăiește-te de orice amărăciune, resentimente sau neiertare și primește curățirea lui Dumnezeu. Apoi mulțumește Domnului pentru harul și iertarea Sa. Chiar dacă nu ar trebui să-ți arăți dezamăgirile în ce privește necredința partenerului, ar trebui să împărtășești sentimentele și întrebările pe care le ai cu un consilier creștin sau un slujitor care are înțelepciune în problemele spirituale și relații de familie respectate. În timp ce te dedici Domnului zilnic, poți spune împreună cu psalmistul: „Aceasta este ziua, pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne veselim în ea!” (Psalm 118:24).

A aduce împreună

Poți mulțumi lui Dumnezeu pentru toate victoriile, fie ele chiar și mici. Acest exercițiu al rugăciunii va zidi în spiritul tău speranța de care ai nevoie pe termen lung. Păstrează-ți speranța. Când partenerul tău ajunge să împărtășească credința ta în Isus Hristos va fi o victorie! Acolo unde Duhul Sfânt este în control, este o mare speranță pentru relații ideale între tine, partenerul tău și familie pe care Dumnezeu le are în minte.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/familie-relatii/1964-soti-necredinciosi#ixzz3KokNpCOa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari