Se incarca
editorial

Sinuciderea

Sinucidere… Cuvântul are un aer înspăimântător de finalitate. Încărcat cu lipsă de speranță, disperare, și tragedie, este un cuvânt pe care toată lumea dorește să-l țină la o cât mai mare distanță.

Poate te-ai gândit că numai oamenii care sunt cu adevărat „duși” se gândesc la așa ceva. Dar apoi, într-o zi, acest gând a intrat și în mintea ta într-un mod mai diferit.iadul

Te găsești într-o situație de nesuportat. Te simți prins în cursă și fără putere. Într-un final „a pune capăt la tot” pare a fi singurul răspuns, nu-i așa?

Totuși, mai există o soluție. Se găsește în Biblie și este mesajul de dragoste al lui Dumnezeu pentru tine. Aceasta este șansa ta de a descoperi cât de valoros(asă) ești și cum viața ta poate fi transformată. Continuă să citești.

 În ce stadiu esti acum ?

Probabil că te întrebi „Cum am ajuns aici?” Răspunsul este: în mod treptat. Toți trecem prin perioade în care ne simțim la pământ. De obicei, în timp, tristețea ne părăsește și viața merge mai departe. Dar uneori, într-o situație mai dificilă, o relație încordată sau altfel de probleme, intervine nefericirea de care se pare că nu mai scapi.  Când acest lucru se întâmplă, viața poate deveni o luptă zilnică cu grija, mâhnirea, tristețea și goliciunea care te acaparează, creând sentimentul de nemulțumire de viață în general.
Depresia are multe cauze. Adesea este asociată cu sentimentul pierderii care poate fi cauzat de un larg număr de factori – boala, moartea cuiva drag, concediere spontană, divorț și așa mai departe. O boală cronică sau un handicap permanent pot să îți fure independența, libertatea, făcându-te să te simți fără valoare, neajutorat și mânios. Pierdea unei persoane la care ai ținut, prin moarte sau divorț, poate lăsa un gol imens în viața ta.

Vinovăția este un alt trăgaci pentru depresie. Poate te lupți cu abuzul de droguri sau alcool – sau alte obiceiuri sau comportamente de care îți este rușine. O traumă din copilărie ți-a cauzat rănirea sentimentelor și te face să te simți nedemn de fericire. Poate te simți ratat pentru că nu ai realizat tot ce ți-ai propus sau ai dorit în viață. Indiferent care este cauza, depresia duce, de cele mai multe ori, la pierderea speranței. Te poți simți că ai pierdut controlul. Poate te gândești că a-ți pune capăt zilelor este singura cale de a prelua controlul asupra vieții tale. Nu este așa.

Ce directie poti lua?

Poți continua să mergi pe calea pe care ai pornit, știind unde conduce, sau îți poți da o șansă pentru o viață mai bună. Faptul că citești aceste notițe indică dorința ta pentru o altă șansă (opțiune). Deci, iat-o!Există doar o singură sursă reală a speranței pentru o viață semnificativă, împliniri și bucurie. Acea sursă este Isus Hristos. Vorbind despre urmașii Săi, Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (Ioan 10:10).

Printr-o relație personală cu Isus Hristos, poți experimenta o revărsare a dragostei, iertării, păcii și bucuriei în viața ta.  Aceasta este o promisiune de la Dumnezeu și se găsește în Biblie. Promite Dumnezeu că nu vei mai avea probleme? NU. El promite să-ți dea putere să înfrunți încercările vieții cu încredere, știind că El va face ca toate lucrurile să meargă spre bine. El promite fie să te scape din aceste încercări, fie să îți dea putere să le rabzi, potrivit cu planul Său pentru tine… un plan care începe atunci când îți predai viața în mâna Lui.  Prin acceptarea lui Isus Hristos ca Mântuitor și alegerea de a-L urma, Îl pui pe tronul vieții tale. Spiritual, devii o persoană nouă pentru că Duhul Sfânt al lui Dumnezeu vine să locuiască în tine. Isus a descris această experiență ca fiind „născut din nou”. Și partea cea mai bună cu această viață nouă în Hristos este că primești și dreptul de a trăi în eternitate în prezența lui Dumnezeu. Ce ar fi dacă ai cumpăra o Biblie chiar acum pentru a putea citi aceste minunate promisiuni ale lui Dumnezeu?

Citește următoarele versete:
Ioan 1:12; 2 Corinteni 5:17; 1 Corinteni 2:12; 1Ioan 5:11-13.

Dacă nu L-ai acceptat pe Isus Hristos ca mântuitor personal, poți face acest lucru chiar acum și de asemenea poți face primii pași către o viață nouă. Tot ce trebuie să faci este să rostești această rugăciune crezând:

Doamne Isuse, îți cer să vii în viața mea. Vreau să nu mai trăiesc viața mea ca până acum, deținând controlul asupra ei. Vino acum și trăiește în mine. Curăță-mă de păcatele mele. Te primesc ca Domn și Mântuitor. Voi trăi pentru Tine și Te voi slujii în toate zilele vieții mele. Amin. 

Isus a spus: „Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

Dacă te-ai rugat și I-ai cerut să vină în viața ta, a venit. Așa cum a promis, va fi parte în această relație intimă cu tine. Acum, mai sunt câteva lucruri de făcut. Mai întâi, începe să citești Biblia în fiecare zi. Începe cu Evanghelia după Ioan în Noul Testament. Apoi, este important să petreci timp în rugăciune în fiecare zi. Vorbește cu Dumnezeu ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău. În sfârșit este important să găsești o biserică care crede și învață din Biblie. Acest lucru este critic în dezvoltarea noastră ca și creștini. Amintește-ți că: Dumnezeu nu cere să fii perfect. Mai degrabă dorește o inimă devotată și doritoare pentru a trăi potrivit cu Cuvântul Lui, Biblia.

Dar dacă esti deja crestin?

Și creștinii pot fi depresivi și pot avea gânduri de sinucidere. Se poate întâmpla datorită motivelor menționate mai sus. Încercările vieții ajung fiecare persoană, inclusiv creștinii.

Dacă situația în care te afli este ceva ce nu poți schimba, să știi că Dumnezeu poate interveni miraculos. Indiferent cât de greu este, continuă să ceri ajutorul lui Dumnezeu. Nu te opri. Dumnezeu aude rugăciunile noastre, dar planul Lui cu planurile noastre nu sunt întotdeauna aceleași. Ai încredere că El va răspunde într-un mod care va fi cel mai bun pentru tine. Acest lucru include și posibilitatea că Dumnezeu îți va da puterea și pacea de a răbda încercările înainte de a te scăpa din ele.

Unele din cele mai mari răspunsuri la rugăciune vin în forma păcii și bucuriei în mijlocul grelelor încercări. Crede că El te va scăpa de fiecare furtună din viață.  Citește aceste versete și fă din ele declarația credinței: Psalmul 23; 28:7; Isaia 43:2; Romani 8:28; Filipeni 4:13.

Cere Tatălui Ceresc să te ajute să trăiești prin puterea Duhului Sfânt. Biblia este plină de promisiunile Lui de a te iubi, întări, vindeca și ghida. Începe prin a citi Cuvântul lui Dumnezeu cu un nou scop – acela de a descoperi noi înțelegeri a dragostei lui Dumnezeu pentru tine. Cere Duhului Sfânt să te ghideze în călătoria ta și să-ți descopere adevăruri pe care nu le-ai văzut înainte. Acceptă dragostea lui Dumnezeu pentru tine fără a te bizui pe sentimentele tale. Citește următoarele versete și primește-le ca pe mesajul lui Dumnezeu pentru tine: Ioan 3:16; Romani 5:8; Isaia 40:31, 41:10; Plângerile lui Ieremia 3:22-23.

De asemenea, fii pregătit să îți dai seama de orice păcat care intervine în relația ta cu Tatăl tău ceresc. Cere-I lui Dumnezeu să îți cerceteze inima și să-ți descopere orice problemă. Apoi, mărturisește și pocăiește-te de nesupunerea ta și cere iertarea lui Dumnezeu. Citește următoarele versete pentru a înțelege mai mult despre cum să tratezi păcatul: 1 Ioan 1:9; Psalmul 139:23-24; Galateni 5:16-25.

Fă ceva ce te ajută

Ajutorul profesional sub forma unui consilier creștin calificat este una din cele mai bune căi de a lupta împotriva depresiei și a gândurilor de sinucidere. Ia cartea de telefon și dă câteva telefoane. Cere referiri. Un consilier bun te poate ajuta să primești o nouă perspectivă în ceea ce privește problemele tale. Fă un consult medical. Uneori depresia poate fi cauzată de o dezechilibrare chimică sau alți factori biologici. Caută sprijinul unui grup (începe cu cei din biserica ta) care să slujească zonei tale de dificultate. Interacționând cu alții care au provocări similare în viețile lor. Asta te va ajuta să nu te mai simți așa de izolat.  Forțează-te să faci ceva următoarea dată când te simți la pământ. Inactivitatea nu ajută decât la a face depresia mai gravă.

Am dat mai jos câteva lucruri pe care le poți încerca:

•         Vorbește cu cineva. Sună un prieten și împărtășește sentimentele.

•         Plimbă-te. Exercițiul fizic face ca sângele și oxigenul să circule mai repede, ceea ce face să te simți mai revigorat. Creierul produce substanțe chimice care luptă împotriva depresiei.

•         Ajută o altă persoană. În timp ce îți concentrezi atenția pe nevoile altora, propriile-ți nevoi vor deveni mai puțin apăsătoare.

•         Ascultă muzică. Alege cântecele favorite și cântă împreună cu CD-ul sau caseta.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/1922-sinuciderea#ixzz3Lh8fw0QB

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari