Se incarca
studiu

De ce anumite persoane nu sunt vindecate ? – curs SOS (7)

sos_7_panza_de_paianjenPoate fi un creştin eliberat parţial?

A. PARABOLA (METAFORA) “PÂNZA DE PĂIANJEN” (vezi planşa)

Păianjenul şi-a ţesut pânza la colţul camerei şi apoi tronează cu autoritate în mijlocul ei. Din când în când îşi mai întăreşte plasa cu câte un fir, ca să fie cât mai stăpân pe situaţie. Apoi stă şi aşteaptă prilejul, atent, ca să nu piardă nici o oportunitate fără să-i cadă în plasă.

Asemenea păianjenului este şi duhul cel rău care s-a cuibărit în viaţa cuiva. Şi-a ţesut cu grijă plasa, prinsă în cele trei domenii:

1. al păcatelor personale
2. al abuzurilor celor din jur
3. al păcatelor generaţionale.

În domeniul păcatelor personale şi-a început plasa înşelăciunii încă de la nivelul gândurilor, al încredinţărilor, prin acceptarea unor încredinţări false. Apoi a ţesut fire de întărire prin vorbele noastre prin care ne-am legat, de cele mai multe ori singuri, prin adevărate blesteme inconştiente (ca de ex.:”eu n-am să pot niciodată să suport…” ori, “eu întotdeauna am să sufăr de pe urma… ” sau, “eu n-am să mă vindec niciodată…”). Şi în final firele se consolidează extraordinar prin faptele păcătoase.

În domeniul abuzurilor altora, duhul cel rău (păianjenul), îşi ţese plasa prin firele neiertării, ale traumelor emoţionale nerezolvate, ale respingerilor suferite pe deoparte precum şi prieteniilor nepotrivite pe de cealaltă parte.

Iar partea cea mai întunecată rămâne domeniul păcatelor generaţionale. Prin ele duhul îşi face de fapt apariţia pe scenă în tăcere şi pe nesimţite, fără să observi că de fapt părinţii, sau strămoşi de mai înainte, i-au deschis uşa casei familiei voastre, şi astfel “păianjenul-duh rău” şi-a început aşteptarea prielnică în viaţa ta.

Vestea cea bună este aceea că se poate face curăţenie din nou, dacă eşti hotărât la aceasta. Pocăinţa pentru fiecare păcat în parte face ca fiecare fir să fie desprins.

În domeniul generaţional, iertăm pe cei din familie că au deschis uşa păcatului, că în familia noastră s-a păcătuit în acel domeniu aducând astfel blestemul generaţional asupra noastră ca urmaşi şi ne cerem iertare în numele familiei că s-au întâmplat astfel de lucruri în neamul nostru.

Apoi minciunile lui satan le înlocuim cu adevărurile lui Dumnezeu. Renunţăm la cuvintele păguboase, blestem, le rupem puterea până la cel din urmă. Ne pocăim de faptele păcătoase, cerându-ne iertare pentru fiecare în parte. Legăturile nedumnezeieşti datorate abuzurilor le dezlegăm,
prin iertare şi pocăinţă.

După distrugerea “plasei păcatelor”, fir cu fir, nu mai rămâne decât să alungăm cu autoritate “păianjenul” (adică duhul rău) care ne-a chinuit viaţa.

B. PUNCTE PRINCIPALE

  • Duhurile îşi consolidează poziţia prin păcatele şi traumele la care îşi expun subiecţii
  • Fiecare întăritură contează, de ambele părţi (atât creştin consiliat cât şi vrăşmaş)! Fiecare biruinţă aduce un grad de eliberare în plus
  • ”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui…” …”căutaţi şi veţi găsi…”
  • Diferenţa dintre “eliberat” şi “abstinent” este aproape aceeaşi ca dintre boxerul din ring, care se luptă, şi spectatorul, care alege să stea în afara “ringului păcatului”
  • Pentru o eliberare completă este nevoie de o curăţenie completă

C. ARGUMENTE BIBLICE

  • Ioan 8:32 “veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”
  • Ioan 10:10 “Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”
  • Matei 18:18 “Adevărat vă spun, că orice veţi lega pe pământ, va fi legat în cer; şi orice veţi dezlega pe pământ, va fi dezlegat în cer.
  • Matei 10:8 “Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţiţi pe leproşi, scoateţi afară dracii. Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.”
  • Marcu 16:17 “Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;”

D. RECAPITULARE

Duhurile răutăţii îşi ţes cu migală întăriturile prin minciunile şi păcatele din vieţile oamenilor.

Vor exista legături nedumnezeieşti atât între oamenii aflaţi în conflict cât şi între oamenii aflaţi în parteneriate păcătoase (cea mai puternică legătură fiind cea sexuală (prin curvie) iar apoi cele generaţionale de ocultism sau ateism).

Prin consiliere încercăm să facem acea depanare, acea căutare de detectiv, care aduce soluţia eliberării şi vindecării. Partenerul cel mai important este Duhul Sfânt iar apoi consiliatul. Pentru o eliberare completă este nevoie de o curăţenie completă, dar fiecare victorie în parte este valoroasă pentru că slăbeşte întăriturile create de vrăşmaş.

sos_7_panza_de_paianjen

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos/3025-sos-7-de-ce-anumite-persoane-nu-sunt-vindecate#ixzz3M2mBH22n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari