Se incarca
editorial

Viata din Dumnezeu

Dumnezeu ne-a dat viața veșnică și această viață este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viața… (1 Ioan 5:11-12)

Încheiam editorialul din ediția anterioară a revistei cu o așteptare plină de speranță “ca noul sezon să facă din lucrarea Alfa Omega unul din instrumentele divine prin care Biserica Lui iese dintre zidurile confesionale și are impact asupra întregii societăți. Și nu doar un impact care determină o întoarcere masivă la Domnul, ci care transformă societatea în esența ei”.

Vorbim tot mai mult de ucenicizare și de faptul că redevine o prioritate pentru Trupul lui Hristos din România. Prioritate reflectată și în lucrări de media creștină. Pe scurt, sunt două elemente legate de lucrarea de ucenicizare:

1. Proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, “Cuvântul vieții” pentru convertire şi pentru creștere spirituală
2. Mărturie personală, trăirea unei vieți de credință, relevantă și demnă de urmat pentru cei din jur, “predicarea fără cuvinte”

Văd două implicații majore pentru Biserica Lui din această vreme, și pentru noi ca Alfa Omega, misiune prin media:

a) o mutare conștientă, (un “shift” spiritual) a focalizării de pe realizarea de servicii religioase, programe și proiecte de tip biserică (inclusiv abordări media) și de menținere a unei structuri existente, pe o nouă direcție, pe un efort de a dezvolta o mentalitate a ucenicizării, a echipării, a împuternicirii pentru slujire, a promovării valorilor Împărăției

b) conștientizarea nevoii de echipare a credincioșilor și a noilor convertiți, de realizarea de resurse, mecanisme și strategii spirituale adecvate, de mobilizare a creștinilor pentru a deveni “făcători” de ucenici. Toate acestea sub călăuzirea și împuternicirea Duhului Sfânt, fiind gata să operăm în contexte diferite și să folosim o varietate nouă de modalități, inclusiv cele oferite de mass-media.

România are nevoie de “Cuvântul Vieții” în fiecare segment al societății. Cuvântul rostit, proclamat cu putere și îndrăzneală, transformator și dătător de viață, aducător de lumină și revelație divină (1 Tes. 1:5-6).  Dar milioane de români au nevoie și de trăirea noastră ca model de urmat, ca mărturie vie. Mă întreb pe mine și pe voi cei care citiți aceste rânduri: pot spune eu, asemeni lui Pavel, să “călcați pe urmele mele și pe urmele Domnului”? … indiferent că sunteți slujitori ai Evangheliei, sau vă trăiți viața de credință ca medic, profesor, politician, om de afaceri, artist, formator de opinie prin media. Pot eu afirma cu aceeași încredințare ca Pavel: “Ce ați învățat, ce ați primit și auzit de la mine, și ce ați văzut în mine, faceți!” (Fil. 4:9).

Această ediție a revistei acoperă două zone calendaristice: campania noastră anuală dedicată valorilor vieții și Sărbatoarea Învierii Domnului. Punct comun: Viața din Dumnezeu! Toate acestea în anotimpul primăverii, al nașterii la o nouă viață, al încolțirii și creșterii lăstarilor… Vise îngropate care ies la viață, proiecte a căror sămânță spirituală a fost pusă cu mult timp în urmă și care sunt reînviate și potențate prin infuzie de viață divină. Domnul nu stinge mucul care abia mai fumegă ci îl reaprinde într-o explozie de lumină.

Facem planuri, producem emisiuni de televiziune, dezvoltăm resurse de ucenicizare on-line, gândim campanii de evanghelizare sau sesiuni de studii biblice, stabilim strategii în mijlocire pentru câștigarea orașelor și comunităților… dar puterea învierii Lui este cea pe care o așteptăm să se manifeste.

Ca slujitor în Alfa Omega am așteptat 20 de ani pentru a intra în acest sezon al secerișului. Mulți alții asemeni nouă au fost echipați și motivați pentru un timp ca acesta. Cu siguranță cei trecuți în veșnicii, martorii nevăzuți, stau în tribunele Cerului și ne îndeamnă să rezistăm și chiar să accelerăm pe această ultimă turnantă a istoriei și să terminăm cursa. O responsabilitate uriașă pe umerii acestei ultime ștafete, a unei generații implicată în extinderea Împărăției.

Nu mai este timp de experimente, Domnul merge înainte cu cei ce doresc să Îl asculte, să Îl slujească și să Îl urmeze, cu puterea pe care o are fiecare. Ascultă și împlinește! Este imperativul acestui moment.

Într-o recentă întâlnire de părtășie și rugăciune cu frați scumpi nouă, cineva a avut o vedenie scurtă pentru echipa Alfa Omega: la porunca Domnului ne suflecăm mânecile și ne apucăm de lucru… La început am fost nedumerit, de 20 de ani muncim din greu, sacrificial, la limita capacitățiilor noastre fizice, ca indivizi și ca echipă, folosind resursele pe care El ni le-a dat… Dar Domnul a vorbit inimii mele: timpul este extrem de scurt și acum este vremea să lucrăm ca niciodată, în strânsă conlucrare cu Duhul Sfânt, folosind la maximum resursele și pârghiile pe care le avem la îndemână ca lucrare de media. Să punem mâinile pe coarnele plugului, nu mai e timp să ne uităm înapoi…

Pentru o vreme ca aceasta am fost chemați să rostim viață din Dumnezeu peste oameni, peste situații, peste probleme și să proclamăm puterea învierii lui Isus Hristos. Chiar dacă în acest început de an sunt confruntat cu provocări neobișnuite, sunt în fața unor decizii dificile, simt o mare bucurie pentru ceea ce are să se întâmple. Chiar dacă această primăvară începe sub auspicii politice complexe (Islam, Rusia, Orientul Mijlociu…) care ne arată că timpul este scurt, să privim toate aceste situații ca pe o mare oportunitate de a-L vesti pe Isus Hristos, dătătorul vieții din Dumnezeu!

El este viu, este la cârma istoriei și vine curând! Ce poate fi mai important, decât să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și să Îl fac de cunoscut și semenilor mei. Cât timp se mai poate…

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/spiritual/romania-puls-spiritual/3998-viata-din-dumnezeu-de-tudor-petan#ixzz3ZzuBNvmH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari