Se incarca
incurajari

Odihna de Sabat

Cu câțiva ani în urmă am auzit o învățătură, de care mi-aduc mereu aminte, despre Sabat și odihnă. În Geneza 2.2 citim că Dumnezeu Și-a isprăvit lucrarea, iar în a șaptea zi S-a odihnit. Am fost provocat atunci de vorbitor să-mi revizuiesc gândirea tradițională: „De ce S-ar odihni Dumnezeu dacă El nu obosește niciodată, nu doarme niciodată? Nu contrazice aceasta alte părți din Scriptură…?” Răspunsul se află în rădăcina cuvântului „odihnă” din ebraică, folosit în acest verset. Este cuvântul „shabat” care înseamnă „a te opri din lucru, a ține (Sabatul) și a sărbători”. Dumnezeu nu S-a odihnit pentru că era obosit, ci S-a retras și a spus: ”Am ceva de sărbătorit!”

Fie ca aceasta să schimbe conceptul nostru cu privire la Sabat și să-L sărbătorim pe Isus în acea zi, cu o bucurie fără margini și închinare profundă, să-L glorificăm pe Tatăl și să fim conștienți de prezența Duhului Sfânt, să fie o sărbătoare de aducere aminte a tot ce a făcut Domnul pentru noi și care să ne poarte pe tot parcursul săptămânii!

Verset biblic: Geneza 2.2 – ” În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.”

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/mana-profetica/3212-mana-profetica-odihna-de-sabat#ixzz3ifxFEwuK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari