Se incarca
editorial

Vorbind despre ingrijorare

RĂMÂI SUB PROTECȚIA LUI

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui atotputernic [A cărui putere învinge orice dușman]… Psalmul 91:1 (AMP)

01

Dumnezeu are un loc ascuns în care putem să ne odihnim în pace și siguranță. Locul ascuns este locul odihnei în Dumnezeu, un loc al păcii și al mângâierii în El. Acest loc secret este un „loc supranatural” unde îngrijorarea dispare și pacea domnește. Este locul prezenței lui Dumnezeu. Când petrecem timp în rugăciune, când căutăm pe Domnul și rămânem în prezența Lui, suntem, de fapt, în acest loc ascuns.

Verbul „a sta” se referă, de fapt, la „a te stabili, a rămâne, a locui”1. Când noi rămânem în Hristos sau stăm sub ocrotirea Celui Preaînalt, rămânem acolo permanent, nu vizităm doar ocazional acest loc. În Noul Testament, una dintre traducerile din limba greacă pentru „a sta” este „a rămâne”, cuvânt folosit în Ioan 15:7, unde Isus spune: „Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.”

Atunci când noi alegem să rămânem în Dumnezeu, de fapt, alegem să locuim în prezența lui Dumnezeu. În versiunea Biblia Amplificată, pasajul din Ioan 15:7 a fost tradus în felul următor: „Dacă locuiți în Mine [rămâneți în mod vital uniți cu Mine] şi dacă rămân în voi cuvintele Mele și dacă acestea continuă să trăiască în inimile voastre, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.” (AMP)
Cu alte cuvinte, avem nevoie să fim profund înrădăcinați în Dumnezeu. Trebuie să cunoaștem Sursa ajutorului nostru în fiecare situație și circumstanță. Trebuie să avem propriul nostru loc ascuns al păcii și siguranței. Trebuie să ne bazăm pe Dumnezeu și să ne punem pe deplin încrederea în El.

În locul ascuns

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui atotputernic… Psalmul 91:1

Psalmistul spune că cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt va fi în siguranță.

Umbra Celui Preaînalt este un loc ascuns, privat, sau un loc de refugiu. Este locul în care fugim atunci când suntem răniți, copleșiți sau simțim că nu mai avem putere. Este locul spre care alergăm atunci când suntem nedreptățiți sau persecutați, când suntem în nevoi, sau când pur și simplu nu mai putem continua.

Îmi aduc aminte că în copilărie am locuit într-o casă mare. (Mama mea făcea curățenie în acea casă în schimbul chiriei.) Era o casă enormă, ornată din abundență cu numeroase sculpturi în lemn și avea câteva încăperi secrete mai mici. Într-o zi, am găsit una din aceste încăperi ascunse. Era, de fapt, o bancă sculptată sub una dintre scările interioare și avea o fereastră cu vitralii lângă ea.
Încă mă pot vedea stând pe acea bancă meditând. Nu știu la ce meditam la acea vârstă fragedă, dar îmi aduc aminte că aveam câteva răni și probleme.

Viața din casa părintească a fost marcată de multe situații care m-au tulburat. Acel loc cu o bancă sculptată în scara interioară a fost ca o ascunzătoare pentru mine. Era locul în care mergeam când îmi era frică sau aveam nevoie de alinare.

Acest verset ne spune că Dumnezeu dorește să fie locul nostru ascuns.

Pentru unii oameni, alcoolul reprezintă locul ascuns. Alții folosesc drogurile, iar alții televizorul. Unii cad în depresie și refuză să comunice. Sunt o mulțime de oameni care se ascund de multe lucruri.
În loc să căutăm refugiu în lume, Dumnezeu dorește să ne ascundem în El. La aceasta se referă expresia „umbra Celui Atotputernic”. Atunci când avem probleme, când suntem în necazuri, Dumnezeu vrea ca noi să rămânem sub umbra protectivă a aripilor Sale.

***

Versete care să te ajute să depășești îngrijorarea

Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte. Proverbele 12:25

Toate zilele celui deznădăjduit şi nenorocit sunt rele [din cauza gândurilor şi presimţirilor rele], dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat [indiferent de circumstanţe]. (AMP) Proverbele 15:15

Tu îl vei păzi şi îi vei menţine o pace perfectă şi constantă celui a cărui minte [atât în ceea ce priveşte înclinaţia cât şi caracterul] se bazează pe Tine, pentru că El se dedică Ţie, se sprijineşte de Tine şi nădăjduieşte plin de încredere în Tine. (AMP) Isaia 26:3

De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? Matei 6:25, 26

***

Rugăciune care să te ajute să lupți împotriva îngrijorăriiTată, ajută-mă să nu mă îngrijorez. Realizez că îngrijorarea nu mă ajută cu nimic, ci, de fapt, doar înrăutăţeşte situaţia în care sunt. Ajută-mă să mă gândesc la lucruri bune, care sunt un beneficiu pentru mine şi pentru Împărăţia Ta.

Doamne, sunt mulţumitor că Tu te îngrijeşti de mine. Tu ai un plan bun pentru viaţa mea. Voi începe să urmez paşii pe care Tu mi i-ai arătat pentru a împlini acest plan. Îmi pun încrederea în Tine şi în Cuvântul Tău. Arunc toate îngrijorările mele asupra Ta căci ştiu că Tu te îngrijeşti de mine.

În numele lui Isus, amin.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/vorbind-deschis-despre/3745-vorbind-deschis-despre-ingrijorare#ixzz3kYs3EC4w

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari