Se incarca
editorial

Raspunsuri la intrebarile homosexualilor (1)

SUNT HOMOSEXUAL ȘI ISUS MĂ IUBEȘTE, CARE E PROBLEMA?

Sigur că Isus vă iubește! El ne-a iubit destul încât să moară pentru noi. E foarte interesant că, în Matei, prima carte a Noului Testament, ni se spune că El va fi numit Isus, Yeshua, deoarece El Își va mântui poporul de păcate.

El nu a murit pentru noi ca să rămânem în aceeași condiție. Fie că e vorba de ură, de lăcomie, de probleme sexuale, de droguri sau de alcool, El a murit pentru noi căci suntem pierduți și avem nevoie de mila Lui, ca să fim schimbați și mântuiți de păcatele noastre.
El a spus că, dacă Fiul te eliberează, vei fi liber. Acesta e mesajul dragostei lui Dumnezeu. El ne iubește suficient ca să nu ne lase în condiția în care suntem. El Şi-a trimis Fiul să moară pentru noi ca să putem fi schimbați.

Isus a spus: “Dacă mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.” Asta-i esența. Nu e vorba doar de o afecțiune sentimentală. Poți fi foarte sincer, dar dovada faptului că Îl iubești este viața ta transformată.

ISUS NU A POMENIT HOMOSEXUALITATEA, AȘA CĂ NU E VORBA NUMAI DESPRE IUBIRE ȘI HAR?

Cu siguranță e vorba despre dragoste și har, dar despre ce fel de dragoste? Dacă spun că Isus nu a condamnat homosexualitatea, nu cumva, prin aceasta, justific pedofilia, deoarece Isus nu a condamnat nici pedofilia? Îmi permit să justific abuzul copiilor sau cel asupra partenerului fiindcă Isus nu le-a menționat?

Isus nu a vorbit specific despre aceste lucruri. El nu a vorbit nici despre bestialitate, dar cred că toți suntem de acord că a face sex cu un animal e greșit. Dacă Isus nu a condamnat acest lucru anume nu înseamnă că e corect.

Cred că Isus s-a referit la homosexualitate de trei ori.

În primul rând, El a fost un Învățător evreu din secolul I. El a spus în Matei 5 că nu a venit să abolească legile prorocilor, ci să le împlinească. Cum a făcut asta? Murind pe cruce, El a împlinit toate jertfele și lucrarea preoțească. Cum rămâne cu cerințele morale și cerințele sexuale? El a propovăduit valori morale înalte. Acesta e primul aspect.

Al doilea aspect, în Matei 19, El a întărit faptul că, de la început, Dumnezeu i-a creat bărbat și femeie ca să fie uniți pentru toată viața. Acesta a fost singurul model pe care El l-a aprobat și a spus: “Ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă.”

Apoi, ultimul aspect, în Matei 15, El a menționat că toate felurile de imoralitate sexuală, observați pluralul, vin dinăuntru, din inimă, și ne pângăresc. Se știe că, în primul secol, la evrei, homosexualitatea era considerată o imoralitate și practicarea ei era interzisă. Așadar, fără îndoială, Isus e un evreu al secolului întâi care a aprobat doar unirea dintre bărbat și femeie și a respins orice altă formă de unire sexuală. Să nu-L transformăm pe Isus într-un personaj slab și sentimental. El a repetat, citându-Şi propriul Cuvânt: “Nu orișicine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.”

Aceasta este esența. Oamenii trebuie să se schimbe și să facă voia Lui.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/4093-raspunsuri-la-intrebarile-dificile-ale-homosexualilor-partea-1#ixzz3lh4DRX00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari