Se incarca
incurajari

Caderea de la credinta

Căderea de la credință este atunci când un creștin născut din nou în Hristos se întoarce la păcat sau devine încăpățânat în inima lui și refuză să se supună voii lui Dumnezeu în viața lui. Acțiunile exterioare sunt doar simptome ale problemei reale – atitudinea inimii – care trebuie rezolvată pentru a putea schimba acțiunile.  Căderea de la credință înseamnă că propriile tale dorințe și planuri acționează împotriva voii lui Dumnezeu (1 Corinteni 3:3; Proverbe 14:14).

faith

CE SPUNE BIBLIA

“Dar ce am împotriva ta, este că ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți aminte de unde ai căzut; pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești” (Apoc. 2:4,5).

“Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

“De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei” (Evrei 7:25).

“Și-a venit în fire, și a zis: Câți argați ai tatălui meu au belșug de pâine, iar eu mor de foame aici. Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, și-i voi zice: Tată am păcătuit împotriva cerului și împotriva ta” (Luca 15:17,18). “… să se întoarcă la Domnul … care nu obosește iertând” (Isaia 55:7).

“Le voi vindeca vătămarea adusă de neascultarea lor, îi voi iubi cu adevărat” (Osea 14:4).

CONDAMNĂ DUMNEZEU PE CEI RĂTĂCIȚI DE LA CREDINȚĂ?

Dumnezeu nu ne condamnă – răutatea și rătăcirea noastră ne condamnă (Ieremia 2:19). Nici Isus nu a venit să ne condamne, ci să ne dea viață din belșug (Ioan 10:10).

De aceea, dacă îți mărturisești păcatele, Dumnezeu te va ierta (1 Ioan 1:9).

Acceptă iertarea Lui și apoi iartă-te pe tine însuți. Iartă-i pe aceia care ți-au greșit. Du-te la persoanele cărora le-ai făcut rău sau împotriva cărora porți pică și cere-le să te ierte. Îndreaptă, în orice fel poți, orice greșeli cauzate de rătăcirea ta. Dacă nu ești botezat cu Duhul Sfânt, cere-L și primește-L (Luca 11:13).

Apoi crește în Isus și în căile Domnului. Duhul Sfânt dă unui creștin abilitatea de a birui păcatul. El îți dă puterea de a crește în asemănare cu Hristos. Te conduce, mângâie, te învață adevăruri spirituale și te echipează cu daruri și calități ale lui Dumnezeu (Fapte 1.8; Ioan 14:16; 1 Corinteni 12; Galateni 5:22,23).

ÎN TIMP CE TE ROGI

Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru compasiune și milă. Mulțumește-I pentru că te-a luat înapoi în harul Său iubitor, acum că te-ai reîntors la El și pentru restaurarea păcii, bucuriei și fericirii în timp ce redevii slujitorul Său.

Versete pentru meditat / Temă de casă 

2 Cronici 30:9 – Harul asigurat la pocăință
Psalmii 32:1; 145:14 – Binecuvântat și sprijinit în Domnul
Isaia 43:18,19; 44:22 – Cele vechi s-au dus, ce este nou este mântuit
Ioan 3:17 – Nici o condamnare în Isus 
Citește aceste versete zilnic și memorează-le pentru siguranța victoriei.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/1932-caderea-de-la-credinta#ixzz3m4P2g6Cg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari