Se incarca
editorial

Crestinul si orfanii

Ce înseamnă orfan? Înseamnă cineva căruia i-au murit părinții? Nu neapărat. Puțini copii sunt în această situație în țara noastră. Și totuși, avem zeci de mii de copii în „sistemul de protecție”. Sunt aceștia mai puțin orfani decât cei cărora le-au murit părinții? Deloc. Orfan este un copil lipsit de dragostea și ocrotirea părintească.

Și pentru câteva momente aș dori să te provoc să privești lumea prin ochii unui copil orfan. Amintește-ți vremea când erai copil. Cât de vulnerabil erai și câtă nevoie de apărare aveai, pentru că lumea este un loc periculos. Câtă nevoie de dragoste aveai. Cât de tare depindeai de mama, de tata. Probabil acum îți amintești cu nostalgie și cu drag de mama și de tata. Poate nu ai realizat până acum, dar ești ceea ce ești, și ai ceea ce ai, pentru că, înainte de toate, ai fost iubit, ocrotit și cineva ți-a purtat de grijă.. Toate astea te-au „împuternicit” pe tine să devii un adult puternic și capabil să-ți porți de grijă ție și apoi și altora, la rândul tău. Acum încearcă să-ți imaginezi cât de fără putere și apărare, cât de SINGUR și îngrozit ai fi fost dacă   te-ai fi trezit într-o dimineață și ai fi constatat că nu mai este nici mama, nici tata. Că ai devenit orfan! Este groaznic, nu-i așa?…

Gândește-te că așa se trezește în fiecare dimineață, iar și iar, un copil orfan. Și tot așa se duce la culcare. Cât de plină de întuneric, de deznădejde și FRICĂ este viața unui copil orfan, în special a unui copil care trăiește într-o instituție.

 

Studiile din ultimii ani arată că această stare ne-naturală de frică continuă în care un copil orfan trăiește, îi afectează dezvoltarea, îi modifică structura creierului. Și acest copil orfan, în loc să devină un adult puternic și capabil, încearcă doar să supraviețuiască, să facă față acestei lumi ostile și periculoase, dezvoltând comportamente care-l fac extrem de vulnerabil și mai ales comportamente distructive. Și toate acestea nu sunt altceva decât lucrări ale celui rău, al cărui scop este distrugerea omului, încă din pruncia lui, dacă poate. Dar, slavă Domnului că „Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1Ioan 3:8). Și așa și este.

 

Am văzut ce poate face dragostea Lui. Pot afirma cu tărie, din experiența mea de peste 20 de ani cu astfel de copii, că nu există copil irecuperabil, sau copil traumatizat, nici om atât de distrus pe care Domnul nostru Isus Hristos să nu-l poată recupera, vindeca sau restaura. Nu există putere mai mare ca dragostea Lui. El ridică copii orfani și le dă statut de fii și fiice. El vindecă ceea ce oamenii au etichetat ca „irecuperabil”. El nimicește lucrarea celui rău de distrugere a copiilor și le vindecă rănile, le transformă viețile și îi restaurează!

Așa cum spune în Psalmul 68, pe care eu îl numesc „psalmul orfanilor din România”, în versetul 6: „Dumnezeu dă o familie celor părăsiți, El izbăvește pe prinșii de război și-i face fericiți.” Căci ce sunt acești copii, dacă nu „prizonieri de război”, căzuți fără vină în mâinile dușmanului? Dar Domnul este „Tatăl orfanilor” (versetul 5).

Și cum face Domnul aceste mari lucrări? Prin copiii Lui, prin Biserica Lui, care este trupul Lui pe pământ. Tu, dacă ești născut din nou, ești Biserica Lui,Trupul Lui în această lume. Ești chemat să fii Mâna Lui care ridică, vindecă și restaurează. La asta suntem în primul rând chemați, ca și creștini, ca și Biserica Lui: să fim Trupul lui pe pământ. Să luăm în casa noastră pe cel lipsit de adăpost, să ocrotim pe orfan. SĂ FIM TATĂ ȘI MAMĂ pentru un orfan. Dacă nu îți pasă de orfani, nici nu ai cunoscut inima lui Dumnezeu. Pentru că El este Tatăl orfanilor.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/social/4665-crestinul-si-orfanii#ixzz3p1YHvZ2d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari