Se incarca
editorial

Esecul in comunicare – una dintre cauzele principale ale divortului

Comunicarea este o problemă foarte mare. Ea este importantă în relații și noi oamenii avem nevoie de relații. Dacă vorbim despre soț-soție, în relația dintre cei doi planul este ca ei să devină un singur trup. Ca cei doi să devină un singur trup, este nevoie de o comunicare eficientă.

Nevoia de bază a celor doi este pe de o parte nevoia de siguranță a femeii și de cealaltă parte nevoia de importanță sau de valoare a bărbatului. Când nu există o comunicare eficientă care să-l facă pe el să se simtă valoros, important și nu există o comunicare eficientă care să scoată în evidență faptul că ea este sigură sub protecția soțului, atunci se iscă aceste probleme. Problema de comunicare însă nu este simplă.

Specialiștii conferă multă atenție comunicării și avem parte de o mulțime de seminarii în această vreme cu tema comunicării și se învață tot felul de tehnici de comunicare. Ea însă nu este simplă deoarece implică și partea emoțională. Trebuie să înțelegem că omul este o ființă alcătuită din duh, suflet și trup, altfel comunicare este foarte greoaie, searbădă și nu are sens. În comunicare trebuie să ținem seama de aceste trei aspecte. Trebuie să știm că există o parte interioară în care sunt depozitate sentimentele, un loc în care se iau deciziile. Fiecare dintre noi avem așteptări, percepții care, atunci când comunicăm, îl împiedică pe partenerul nostru să ne perceapă trăirea lăuntrică.

Când comunicăm, avem parte și de ceea ce se numește filtru de comunicare. Filtrele de comunicare au de-a face cu valorile soțului și ale soției, valorile părinților sau ale copiilor sau percepția despre lume și viață. Dacă aceste filtre nu se armonizează și nu ținem cont de ele, comunicare noastră este defectuoasă. Noi încercăm să comunicăm, în dreptul nostru, pe baza acestor percepții. Dacă modul nostru de a vedea lucrurile cu privire la un aspect specific, inclusiv cel financiar, este diferit de cel al partenerului, acest lucru poate da naștere unor tensiuni.

Putem vorbi apoi despre ceea ce afișăm la exterior. Aici, noi afișăm o comunicare non-verbală care are de-a face cu mimica feței, cu modul în care răspundem, modul în care ne manifestăm, îmbrăcămintea, accesoriile, aspecte care transmit un mesaj.

Dacă vorbim despre comunicare, toate aceste trei aspecte sunt extrem de importante, propulsând astfel comunicare pe primul loc al cauzelor generatoare de tensiuni în familie, în special dacă nu căutăm să înțelegem aceste aspecte, să ne cunoaștem unul pe celălalt și nu venim să ne armonizăm aceste lucruri.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/4312-esecul-in-comunicare-una-dintre-cauzele-principale-ale-divortului#ixzz3pfVwTm9W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari