Se incarca
incurajari

Nu-i invinovatii pe altii

Atunci când te afli într-o încurcătură, nu-L învinovății pe Dumnezeu și nu-i învinovății pe alții – cercetează-ți inima și purtarea ta. Pe măsură ce Îl onorezi pe Dumnezeu prin a face ceea ce îți spune să faci, El te va scoate din încurcătură și va face să-ți izbutească planurile. Este important să primești corecția și să-ți păstrezi un spirit docil. Citește Proverbe 19, care vorbește despre acest lucru.

Pericolul de a arunca vina asupra altora: Proverbe 19:3 este un verset edificator în acest sens: „Nebunia omului îi suceşte calea, şi apoi cârteşte împotriva Domnului cu inima lui.”

În ziua căderii lui în păcat, Adam I-a spus lui Dumnezeu probabil următoarele cuvinte: „Doamne, de ce ai îngăduit să mi se întâmple acest lucru?” Nu Dumnezeu a îngăduit să i se întâmple lui Adam acel lucru. Dumnezeu îi spusese lui Adam exact care este voia Lui și ce s-ar întâmpla în cazul în care Adam nu asculta. El a spus: „dar din pomul cunoştinţei [recunoașterii] binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit [datorită neascultării tale].” (Geneza 2:17, AMP). Noi avem tendința de a-L învinovăți pe Dumnezeu pentru greșelile noastre. Oamenii trăiesc de ani de zile în păcat, iar atunci când o tragedie se abate asupra casei lor, strigă: „De ce mi-a făcut Dumnezeu una ca asta?” Nu Dumnezeu a fost Cel ce a făcut aceasta – ci alegerile tale și stilul tău de viață. Când Îl onorezi pe Dumnezeu, El va duce la împlinire planul Său pentru viața ta.

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/4902-mana-profetica-nu-i-invinovatii-pe-altii#ixzz3s27WNbB5
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari