Se incarca
incurajari

Scapă de vină – de Joyce Meyer

Petreci mare parte din timp simțindu-te vinovat? Mie mi s-a întâmplat din cauză că am fost abuzată ca și copil. Am crescut crezând că ceva este în neregulă cu mine și că sunt vinovată. Când dezvolți o astfel de gândire în timpul copilăriei, acest lucru te poate urmări pentru mult timp.

Vina ne ține prinși în același loc; suntem pe o bandă de alergat, dar nu ajungem niciunde. Vina este o capcană care ne afundă în problemele noastre, în loc să ne ajute să ne ridicăm deasupra problemelor. Atâta timp cât ne simțim vinovați pentru ceea ce facem greșit, rămânem în acea vină și nu creștem din punct de vedere spiritual.

joyce_meyer_scapa_de_vina

Toți greșim și Dumnezeu știe lucrul acesta! Nimeni nu poate să fie perfect atâta timp cât se află pe acest pământ, dar putem și trebuie să continuăm să creștem din punct de vedere spiritual, indiferent de locul în care ne aflăm în relația noastră cu Hristos. Pentru a putea crește din punct de vedere spiritual, prima dată trebuie să știm cine suntem în Hristos.

Prin mila și harul lui Dumnezeu, când suntem născuți din nou, Dumnezeu nu numai că ne iartă, El ne oferă neprihănirea Lui deoarece Duhul Sfânt vine ca să locuiască în noi. Toți devenim neprihăniți înaintea lui Dumnezeu prin sângele lui Hristos, chiar dacă uneori mai și greșim, abilitatea de a face ceea ce este corect se află în noi.

În Galateni 5:22-23 scrie:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Dumnezeu nu se așteaptă să devii ceva ce El nu te-a echipat ca să devii. În momentul în care te naști din nou, Dumnezeu vine ca să locuiască în inima ta. Semințelecaracterului Său sunt întipărite în duhul tău și la fel ca oricare alte semințe care sunt plantate cu intenția să strângi recolta mai târziu, trebuie să existe o perioadă de cultivare care are loc după o lungă perioadă de timp. Avem tot ce ne trebuie ca să fim așa cum Dumnezeu Își dorește pentru noi, și din moment ce Dumnezeu locuiește în noi, asta înseamnă că roada Duhului Său se află în tine. După ce ești născut din nou, vei crește în Hristos în timp ce Îl cauți în fiecare zi.

În 2 Timotei 2:22 scrie:

Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.

Cuvântul subliniat aici este ”urmărește”. A urmări înseamnă a-ți dori ceva și a încerca să obții lucrul respectiv cu toată puterea. Relația ta cu Dumnezeu nu ar trebui să se rezume la un program de duminică dimineața. El este totul! În El trăim și ne mișcăm, în El existăm și fără El suntem nimic.

Ne bazăm pe harul lui Dumnezeu ca să ne ajute în fiecare zi să facem ceea ce este bine. Dacă încercăm să facem ceea ce ne cere Dumnezeu fără să ne bazăm pe ajutorul Lui, nu o să reușim deoarece avem nevoie de El ca să facă tot ceea ce noi trebuie să facem.

În Filipeni 2:12-13 scrie:

Astfel dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.

Noi nu trebuie să muncim ca să ne câștigăm mântuirea, dar trebuie să o ducem până la capăt. Există o diferență! De exemplu, pentru o condiție fizică bună ai nevoie de timp, disciplină și angajament. În ultimii zece ani am mers de trei ori pe săptămână la sala de fitness. Când am început, nu se vedeau mușchii. Dar acum se văd, deoarece m-am angajat să-mi păstrez o condiție fizică bună. Cam în același fel stau lucrurile și cu creșterea din punct de vedere spiritual, rezultatele se văd de-a lungul timpului datorită angajamentului și disciplinei. Ne bazăm pe Dumnezeu ca să ne ajute la fiecare pas.

Continuați să înaintați și nu fiți duri cu voi înșivă! Sunteți sfinți, neprihăniți și iertați pe deplin. Nu sunteți unde ar trebui să fiți, dar slavă Domnului că nu mai sunteți unde erați cândva. Sunteți pe drumul cel bun!

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/articole-de-joyce-meyer/4753-scapa-de-vina-de-joyce-meyer#ixzz3wBadBY1Q
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari