Se incarca
editorial

Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor – partea 3

Ce părți din biblie condamnă practicile homosexuale?

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

 

CE PĂRȚI DIN BIBLIE CONDAMNĂ PRACTICILE HOMOSEXUALE?

Să privim această problemă din două perspective. Întâi, versete din Scriptură care vorbesc despre homosexualitate. Leviticul 18 este citat adesea. Când un bărbat are o relație sexuală cu alt bărbat, acest lucru e o urâciune în ochii lui Dumnezeu. Unii oameni spun că-i o urâciune să mănânci carne de porc. În Leviticul, acesta este singurul păcat sufletesc văzut ca o urâciune, dar permiteți-mi să merg mai departe.

Dacă veți citi tot Leviticul 18, și vă rog să faceți aceasta, atunci veți vedea că acestea sunt păcate universale, condamnate de Dumnezeu. Canaaniții și egiptenii erau vinovați de astfel de păcate, adică popoarele ce se închinau la idoli, iar Dumnezeu a fost împotriva acestor lucruri și a spus că i-a judecat pentru aceste lucruri.

S-ar putea să vi se pară crud, dar așa spune Scriptura.

Așa cum crima le e interzisă atât evreilor, cât și neamurilor, așa cum furtul și nedreptatea le sunt interzise atât evreilor, cât și neamurilor, la fel e și homosexualitatea.

Isus a mai accentuat o dată aceste lucruri, spunând că nu a venit să strice legea. El stabilește standarde mai înalte pentru etica sexuală și întărește căsătoria dintre bărbat și femeie. Această lege este lăsată de la început.

Vedem această ordine în prima carte a Bibliei, Genesa. Dumnezeu a creat ființele umane pe acest pământ pentru a crește, a se înmulți și a stăpâni pământul. Există o oarecare laudă la adresa sexelor, conform căreia imaginea lui Dumnezeu e reflectată în unirea dintre bărbat și femeie. Acesta e un adevăr fundamental pe care Isus îl consolidează. El întărește faptul că toate celelalte relații sexuale, în afara acesteia, ne pângăresc.

În sfârșit, Pavel menționează lucrul acesta în Romani 1. Dacă ați cunoaște limba greacă, ați putea compara Romani cu traducerea în greacă a Genesei. Veți vedea că Pavel spune clar că homosexualitatea contrazice ordinea lăsată de la creație și natura lăsată de Dumnezeu, și anume unirea dintre bărbat și femeie. Dumnezeu e împotriva relațiilor dintre doi bărbați sau două femei, deoarece acestea nu atrag binecuvântarea asupra oamenilor, ci semnifică o dedare la plăceri. Un al doilea aspect este că în tot în Noul Testament există avertizări cu privire la învățăturile false.

Primul cuvânt al Evangheliei, pe care pot să-l atest, este “pocăința”, care înseamnă întoarcerea înapoi, întoarcerea de la căile în care ai umblat, întoarcerea către Dumnezeu. Acesta este un dar. El te va împuternici, te va spăla și te va curăța. Încrede-te în El că te va mântui nu în păcatele tale, ci din păcatele tale.

Isus a spus că putem cunoaște un copac după roade. Apoi, în 1 Corinteni 6, Galateni 5, Efeseni 5 și în Coloseni 3 apare același mesaj: “Nu vă lăsați înșelați.” Dacă omenii trăiesc în păcat cu bună știință, ei nu pot fi urmași ai lui Isus.

E specificat din nou în 1 Ioan foarte clar că noi îi cunoaștem pe cei sunt ai lui Dumnezeu, deoarece ei păzesc poruncile Lui. Veți zice: “Unde e dragostea?” Aceasta este dragostea. Dumnezeu îi scoate din păcat pe oamenii dependenți de heroină, pe cei plini de răutate, pe cei ce fură bani de la tații lor, pe cei plini de mândrie, pe cei cu păcate sufletești.

Isus a murit ca să transforme întreaga mea ființă, nu doar comportamentul meu. Un pom este cunoscut după roadele sale. Cineva a spus că dovada nașterii din nou este o viață nouă. Citiți la sfârșit, în Apocalipsa și veți vedea că cei ce intră pe porțile cetății cerești sunt cei ce și-au spălat hainele în sângele lui Isus și au o viață transformată.

Ucigașii, închinătorii la idoli, trufașii sau cei ce trăiesc în imoralitate sexuală nu intră pe aceste porți.

Unde este dragostea? Isus a murit pentru păcatele noastre. Isus S-a dat pe Sine pentru oameni pierduți, nerecunoscători și ne-a schimbat ca să ne placă să împlinim voia Domnului. Aceasta este dragostea lui Dumnezeu.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/4095-raspunsuri-la-intrebarile-dificile-ale-homosexualilor-partea-3#ixzz4EUC3Xke7
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari