Se incarca
editorial

Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor – partea 5

Există vreo dovadă în Biblie că Dumnezeu ar fi schimbat homosexuali?

Nu știi ce lucruri rele am făcut. Dumnezeu nu m-ar putea ierta niciodată.

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

EXISTĂ VREO DOVADĂ ÎN BIBLIE CĂ DUMNEZEU AR FI SCHIMBAT HOMOSEXUALI?

Biblia ne relatează tot felul de transformări miraculoase. În 1 Corinteni 6, Pavel ne oferă o listă de păcate care ii exclud pe oameni din Împărăția lui Dumnezeu. Așadar, dacă ai un asemenea stil de viață, dacă practici adulterul, dacă ești dependent de alcool, dacă ești închinător la idoli, nu vei intra în împărăția lui Dumnezeu.

El a inclus în această listă doi termeni grecești care se referă la homosexualitate. În special unul dintre ele vizează această practică. Aș putea cita din scrierile cercetătorilor homosexuali care spun: “Da, Pavel a vorbit clar împotriva practicării homosexualității.” Îmi vei zice: “Care-i partea bună?” Iată ce spune el în continuare: “Și așa erați unii din voi!”

Ai înțeles ideea? Așa au fost unii din voi. Unii dintre voi ați fost curvari, alcoolici, homosexuali, au fost în trecut, dar au fost spălați, curățați și transformați. Pavel ne oferă o listă cu practici, printre care și homosexualitatea, care ne țin departe de Împărăția lui Dumnezeu. Vestea bună este că Isus a murit
și pentru aceste păcate. Probabil Pavel spunea în adunarea din Corint: “Aceștia ați fost altădată, dar acum nu mai sunteți.”

Nu avem doar mărturia biblică în sensul acesta, ci și a multora din ziua de azi. Eu cunosc asemenea oameni. Ei nu sunt implicați în slujiri de reabilitare a homosexualilor. Ei nu sunt angajații nimănui, sunt căsătoriți și au familii fericite. Ei nu vor să demonstreze nimic, nici măcar nu le place să vorbească despre trecutul lor deoarece le este rușine. Ei sunt oameni schimbați. Dumnezeu Și-a împlinit lucrarea în viață lor.

El a lucrat în viața corintenilor, poate lucra și în viața ta.

NU ȘTII CE LUCRURI RELE AM FĂCUT. DUMNEZEU NU M-AR PUTEA IERTA NICIODATĂ.

Cel mai rău împărat al lui Iuda a fost Manase. Biblia ne spune că a fost atât de rău, că a umplut Ierusalimul cu sânge nevinovat până la zăbalele cailor. Această ilustrație ne spune că Ierusalimul era scăldat în sânge. El nu a fost doar un ucigaș în serie, ci și un închinător la idoli. Păcatele lui au atras distrugerea a zeci de mii de oameni din următoarele generații. Însă, când s-a pocăit, Dumnezeu l-a iertat.

Acesta este mesajul Noului Testament: Isus a murit pentru cei mai mari păcătoși.

Dar omul cunoscut ca apostolul Pavel, care a scris aproape jumătate din Noul Testament? Acesta a fost un om violent. Nu cred că ai făcut ce a făcut el. El îi condamna la moarte pe urmașii lui Isus!

Cum rămâne cu regele David, liderul unei națiuni, un om apropiat de Domnul? Sfârșește prin a se juca cu păcatul, comite adulter și-l omoară pe soțul femeii. El se pocăiește și Dumnezeu îl iartă.

Pavel se pocăiește și devine unul din cei mai mari lideri ai Bisericii Primare. Manase se pocăiește și devine un model al pocăinței. Dumnezeu se bucură mai mult dacă salvează un păcătos decât dacă Își dă binecuvântările unui neprihănit.

Poate ai practicat prostituția masculină, zoofilia sau pedofilia. Isus știe și nu te-a distrus când a văzut ce făceai. Nu te-a ars, nici nu te-a aruncat în iad. Ştii ce a făcut? A murit pentru tine. Aceasta înseamnă că există speranță. Faptul că El te invită chiar acum înseamnă că încă mai este speranță.
Acesta e mesajul Noului Testament: sângele lui Isus poate să acopere păcate pe care legea nu le putea acoperi niciodată. Acesta este mesajul harului lui Dumnezeu.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/4097-raspunsuri-la-intrebarile-dificile-ale-homosexualilor-partea-5#ixzz4EpoYrx6A
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari