Se incarca
editorial

Homosexualitatea – nevoie emotionala sau sexuala?

Homosexualitatea nu este în mod primordial o nevoie sexuală, o nevoie sexuală fizică, ci este o nevoie emoţională. Nevoia emoţională a fost pusă de Dumnezeu în natura umană. Motivul pentru care existămai puţine femei lesbiene este pentru că femeile, spre deosebire de bărbaţi, tind să fie mai apropiate de copiii lor. Nevoia fetelor tinere este adesea împlinită. Astfel că populaţia lesbiană este mai mică, în comparaţie cu cea homosexuală, masculină.

nevoie-emotionala-sexuala

Primul lucru cu care ne confruntăm nu este sexul fizic, acesta nu este o prioritate. Trebuie să privim la ce caută acea persoană cu adevărat. În fiecare păcat este reflectată căutarea a ceva pozitiv şi a ceva negativ, distructiv. Este important să aflăm care este forţa pozitivă pe care o caută ei, iar Dumnezeu ar putea împlini această căutare.

Dumnezeu a pus în noi această dorinţă pentru o companie bărbătească şi pentru un tată. El a pus această nevoie în noi, şi ea trebuie împlinită. În societatea noastră însă, adesea nu este împlinită. Tatăl este absent. El este poate un tată iubitor care are două slujbe, şi dacă pune hrană pe masa familiei, înseamnă că îi iubeşte. Fiul nu simte aceasta !

În timp ce urmărești acest video, încearcă să răspunzi la următoarele întrebări de reflecție și aplicație:

  1. Dacă te confrunți cu homosexualitatea, ce rol a jucat neîmplinirea nevoilor tale emoționale în dezvoltarea ta și a luptei cu homosexualitatea?
  2. Cum se relaționează cu idolatria confuzia homosexuală din viața ta?
  3. Ce trebuie făcut pentru a începe să renunți la idolii tăi și să te abandonezi voii lui Dumnezeu?
  4. Dacă te confrunți cu o confuzie homosexuală, ia-ți un timp în prezența lui Dumnezeu și cere-i regulat să îți atingă duhul și sufletul cu ceea ce ai nevoie , dar ți-a lipsit în copilărie. Cere-i să vindece acele lucruri care au fost afectate. Începe să crezi apoi că primești zilnic acele lucruri pe care le-ai cerut, chiar dacă nu ști în mod specific care sunt.

Câteva versete cheie la care să meditezi: Rom. 1:18-32; Rom. 12:2; Ef. 4:22-24; Tit 3:5; Ps: 23:3; Ioiel 2:25; Iac. 4:2-3.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/3940-homosexualitatea-nevoie-emotionala-sau-sexuala#ixzz4GFRu0rJq
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari