Se incarca
incurajari

Viteazule!

Frica de dușmani l-a determinat pe Ghedeon să fugă și să se ascundă. Îl găsim mai apoi bătând grâul în teasc. Sunt mulți care se comportă într-un mod irațional deoarece se tem de oameni sau circumstanțe. În consecință, aceștia fac foarte multe compromisuri. Bătutul grâului are loc în mod normal într-un spațiu larg, deschis. Una din întrebările pe care ar trebui să ți le pui este următoarea: „Sunt lucruri în viața mea care mă rețin? Lucruri de care Dumnezeu nu a intenționat să mă tem? De ce mă ascund?

Ghedeon avea o chemare măreață și un plan de la Dumnezeu pentru viața lui. Dumnezeu Tatăl avea cele mai bune intenții în ce-l privește pe acest om fricos și, în ciuda protestelor sale, prin care argumenta că face parte din cea mai mică familie, Domnul îl provoacă și îl cheamă spunându-i: „Eu voi fi cu tine, şi vei bate pe Madian ca pe un singur om”.

Citește Judecători 6:12-16.

Dumnezeu Îl asigură pe Ghedeon de prezența și puterea Sa. Îl asigură că va fi biruitor împotriva dușmanilor. Aici putem vedea că Dumnezeu nu-i cheamă pe cei calificați; El îi califică pe cei chemați. El se adresează potențialului pe care-l vede într-un om slab și neînsemnat și îi spune acestuia: „Domnul este cu tine, viteazule!” Dumnezeu te cheamă din locul unde te ascunzi. Dă la o parte frica, împotrivirea, argumentele și șovăiala. Încrede-te în Domnul și odihnește-te în El, căci El îți garantează că ești echipat pentru sarcina care îți stă înainte. Ridică-te viteazule! Poziționează-te. Domnul e de partea ta. El te va călăuzi în luptă și îți va furniza resursele necesare de care ai nevoie ca să înaintezi spre victorie. Prezența Sa în tine te eliberează de frică și nu vei mai sta sub jugul robiei.

Verset biblic: Judecători 6:11 – „Apoi a venit Îngerul Domnului şi S-a aşezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul său, bătea grâu în teasc ca să-l ascundă de Madian.

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/5945-mana-profetica-viteazule#ixzz4IQFg1AMy
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari