Se incarca
incurajari

Biserica in Case – Vasile Alexandru Talos

“Stejarul nu adaugă o nouă ramură în coroană fără o nouă rădăcină în pământ.”

Dumnezeu este un Dumnezeu transcendent, dincolo de tot ce ne putem noi închipui, dar în Isus Hristos, Dumnezeu este imanent, este aproape. Dacă atunci când ne adunăm împreună 500 de oameni, celebrăm un Dumnezeu transcendent, ne plecăm înaintea Lui cu smerenie, iar predica cercetează prin Duhul Sfânt inima fiecăruia, când ne adunăm în grupuri mici parcă Îl simțim mai aproape, în mijlocul nostru.

Domnul Isus a spus: „Acolo unde doi sau trei sunt adunați în Numele Meu, Eu sunt în mijlocul lor”. Aici El vorbește despre disciplină, iar acest cuvânt vine de la „discipol”. Ca să fii ucenic al Domnului Isus Hristos trebuie să treci printr-un proces de ucenicizare, iar acest proces se întâmplă cel mai bine în grupurile mici, acolo unde doi sau trei se adună, nu să se judece unii pe alții, ci să se câștige unii pe alții, chiar dacă unul a greșit. Lupta este să învățăm să ne apropiem de Domnul, și unii de alții.

De aceea am numit grupurile mici „grupuri de ucenicie”. Ucenicia se face cel mai bine atunci când ne adunăm în jurul Domnului Isus. Biserica se manifestă prin închinare publică și prin grupuri mici. Ea se adună să se zidească ca apoi să se răspândească în societate. Sunt moduri de manifestare a bisericii: toată adunarea împreună și în grupuri mici.

Biserica nu se extinde sănătos în public fără multiplicarea grupurilor mici în casă. Păstorirea bisericii prin grupurile mici este mult mai eficientă. Este foarte important climatul de dragoste și acceptare. Păstorirea bisericii o facem cu liderii de grupuri. Mă întâlnesc cu ei din două în două săptămâni și particip pe rând în fiecare grup. Tot ce știu eu vreau să îi învăț pe lideri, ca ei la rândul lor să îi învețe pe alții să slujească și în felul acesta să eliberăm toată biserica în slujire.

Eu am convingerea că trebuie să slujesc Domnului cu credincioșie în modul în care am înțeles că biserica se manifestă public în grupuri mici și că este o comunitate în societate, „Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi”, că biserica trebuie să nu mai fie întoarsă spre ea, ci să se deschidă spre societate.

Un element important în grupurile de ucenicie este studiul biblic și rugăciunea. Avem același studiu pentru toată biserica. Aceasta dă unitate bisericii în învățătură. Unitatea liderilor într-o biserică garantează unitatea bisericii. Modul în care se aplică studiul respectiv și este dezbătut în grupuri, depinde de componența și personalitatea grupului respectiv.

De 12 ani de când avem grupurile mici, pot să spun că nu am experimentat nicio tensiune în biserică. Cei ce participă în grupuri nu au probleme. Cei care au probleme, și le rezolvă, grupul îi ajută să le rezolve. Ei cresc, se maturizează, se ajută. Cei care nu se implică în grupuri, fiind într-un oraș mare, pot să dispară.

Toamna aceasta trecem printr-un studiu pe care l-am lucrat pe cartea Judecători și Rut. Văzând frământările care sunt în țară, nu doar politice și sociale, ci și spirituale, Duhul Domnului mi-a pus pe inimă cartea Judecători, cuvântul lui Dumnezeu pentru vremuri de confuzie spirituală. Fiecare lecție are câte un text pentru fiecare zi din săptămână și trei, sau patru întrebări din care una trebuie să fie aplicativă. Cei care participă la grupuri, citesc textul în fiecare zi și se pregătesc pentru duminica seara când se întâlnește grupul.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/biserica/2061-2-6-biserica-in-case-vasile-alexandru-talos#ixzz4NK5N6TTR
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari