Se incarca
incurajari

Iosif si vremurile lui de incercare…

Iosif este un exemplu extraordinar de persoană care a suferit persecuție, ură, invidie și minciuni rostite împotriva lui. Putem vedea cum credința lui de neclintit, înțelegerea chemării lui Dumnezeu pentru el, precum și închinarea și dragostea lui față de Dumnezeu au fost cele care l-au făcut în stare să treacă prin acele perioade sumbre din viața lui. A fost vândut ca sclav, aruncat în închisoare, în închisoarea subterană. Viața lui își schimbă sensul în momentul în care mai marele paharnicilor îi promite lui Iosif că îi va aminti lui faraon de el. Cu toate acestea, Dumnezeu l-a mai ținut încă câțiva ani pe Iosif în închisoare.

După perioada de întemnițare, Iosif a fost promovat în poziția de al doilea conducător în stat. În ciuda acelor perioade sumbre din viața lui, Iosif a fost în stare să spună: „Dumnezeu m-a făcut roditor în ţara întristării mele.” Copile al lui Dumnezeu, dacă vei continua să-L onorezi pe Dumnezeul tău în mijlocul încercărilor prin care treci, vei primi aceeași promovare și binecuvântare ca Iosif. Dumnezeu va întoarce lucrurile în favoarea ta.

Verset biblic: Geneza 41:52 – „Şi celui de al doilea i-a pus numele Efraim; “căci”, a zis el, “Dumnezeu m-a făcut roditor în ţara întristării mele.”

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/6270-mana-profetica-iosif-si-vremurile-lui-de-incercare#ixzz4PJ7wGdZr
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari