Se incarca
incurajari

Dumnezeu va interveni

Am salvat recent o cățelușă de 9 luni, pe care am adus-o mai apoi acasă la ceilalți doi câini ai mei, un mascul și o femelă. La început, a fost un pic de luptă pentru putere iar cei doi câini ai mei, iubitori cum sunt, le-a arătat noii venite cine este în control și i-au permis să-i muște și să mârâie la ei până la o anumită limită. Am observat că, atunci când noua cățelușă depășea limitele cu cățeaua cea mare, care era cam de aceeași statură ca și ea, masculul intervenea și o lătra fioros pe noua cățelușă, împingând-o la o parte, de ca și cum i-ar transmite că a mers mult prea departe și că el deține în final controlul. În timp ce eram atent la toate aceste detalii, am simțit în duhul meu că Dumnezeu nu-i va permite niciodată diavolului să ne atace până acolo încât să nu ne mai putem ridica.

Dumnezeu va interveni atunci când suntem împinși la colț sau atunci când nu avem tăria să lovim înapoi. Un alt lucru pe care l-am simțit a fost acela că noi, precum acea cățelușă salvată, suntem uneori așezați într-un ambient nou pentru binele nostru. La început poate părea ciudat și poate reacționăm într-o manieră care dovedește că ne este teamă. Dumnezeu nu va îngădui să facem față unor situații pe care să nu le putem duce. Deși câinii mei nu-și dădeau seama că îi vedeam, eu îi supravegheam de la o oarecare distanță, suficient de aproape însă pentru a interveni, în cazul în care situația scăpa de sub control. Am păstrat acea distanță pentru cățelușa cea nouă, ca să învețe să se supună și să se adapteze noului mediu ambiant. Dacă te afli într-un mediu nou, adaptează-te, nu te gândi că Dumnezeu te-a uitat. El este mai aproape de tine și te situația în care te afli, mai mult decât realizezi.

Verset biblic: „Domnul a zis Satanei: “Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.” Şi Satana a plecat dinaintea Domnului” (Iov 1:12). „Domnul a zis Satanei: “Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa” (Iov 2:6).

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/6296-mana-profetica-dumnezeu-va-interveni#ixzz4QGRr5RED
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recomandari