Se incarca
incurajari

Curaj pentru astazi

Cuvântul care l-am primit în duhul meu astăzi este: „Îmbărbătează-te, fii tare și curajos!” Lui Iosua și Caleb li s-a spus să fie tari și curajoși în umblarea lor. Ei au găsit satisfacția și semnificația vieții împlinind scopul și mandatul pe care le-au primit de la Dumnezeu. În comparație cu ceilalți, ei au văzut lucrurile în mod diferit și au putut astfel aduce un raport bun și încrezător despre Țara Promisă. Ei au operat prin abilitățile date de Dumnezeu, care i-au făcut să se ridice deasupra circumstanțelor naturale și să privească în domeniul spiritual. Ceilalți zece spioni (care și-au concentrat atenția doar pe uriași) erau orbi din punct de vedere spiritual și nu puteau vederea oportunitățile care se aflau în fața lor. Henri Nouwen descrie curajul în felul următor: „Adesea ne spunem unul altuia: ‘Fii curajos!’ Curajul este o virtute spirituală. Cuvântul „curaj” vine din cuvântul în limba latină „cor”, care înseamnă „inimă”. Inima nu este doar locul unde se localizează emoțiile. Inima este centrul ființei noastre, centrul gândurilor noastre, sentimentelor, pasiunilor și deciziilor noastre.” Fii curajos astăzi! Fie ca strigătul inimii tale să fie: „Isuse, fii centrul tuturor lucrurilor din viața mea!” Ațintește-ți privirea la El și atunci orice frică, neliniște sau îngrijorare cu privire la promisiunile Lui viitoare pentru viața ta vor dispărea, dacă umbli prin credință și nu prin vedere.

Tatăl din ceruri dorește să ridice vălul de pe ochii tăi spirituali și să îndepărteze duhurile orbirii care te fac să percepi într-un mod negativ circumstanțele din viața ta. Fie ca Duhul Său să te călăuzeazcă și să vezi scopurile Împărăției Sale și belșugul pe care El l-a pregătit deja în dreptul tău. El este un Tată bun și dorește tot ce e mai bun pentru tine în vremea aceasta!

Verset biblic: Numeri 14:24 – „Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus, şi urmaşii lui o vor stăpâni.

© Ruach Ministries

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/7246-mana-profetica-curaj-pentru-astazi#ixzz4mW9XkrSJ
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari