Se incarca
incurajari

Dorind reinnoirea Duhului Sfant

”Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14)

S-ar putea să te întrebi de ce te simți atât de monoton în duhul tău. Sau de ce nu ai puterea de mărturisire pe care ți-ai dori-o. Sau de ce rugăciunile tale par atât de slabe. Acest lucru s-ar putea datora faptului că există prea mult din lume și din firea pământească care încă lucrează în interiorul tău.

Este posibil să asculți muzica greșită sau să vizionezi materialele nedorite la televizor sau online. Și cum rămâne cu oamenii cu care te asociezi? Te provoacă să fii mai mult ca Isus sau sunt tovarăși firești, care caută plăcerea și care te îndepărtează de El?

”De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei” (6:17). Să te desparți de ce anume? De părtășia cu lucrurile care nu sunt curate și sfinte, lucruri care sunt neadevărate și neplăcute și care provoacă diviziuni. Lucruri care fac separație între tine și ceilalți și diminuează credința, iubirea ta pentru Domnul și viața ta de rugăciune.

De fapt, Dumnezeu poate să fi vorbit deja inimii tale care sunt unele dintre aceste lucruri și El spune: ”Scapă de toate acestea. Ia-ți timpul necesar pentru a elimina aceste lucruri din viața ta. Desparte-te de ele!”. Și când faci acest lucru, Duhul Lui te va reînnoi. Harul lui Dumnezeu te va cuprinde și îți va permite să declari că lucrurile care te pângăreau fac parte din trecut. Înfrângerea de la cel rău care încearcă să îți diminueze credința și puterea vor fi un lucru din trecut!

Dumnezeu nu ne cere să ieșim din anumite lucruri pentru că este un fel de polițist moral care vrea să facem exact așa cum spune El. Nu, ci face toate acestea pentru că El este un Tată care ne iubește și se bucură de binele nostru. Și găsește plăcere în viața noastră trăită plină de glorie și de minuni.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/9719-devotional-dorind-reinnoirea-duhului-sfant#ixzz5XUHTr2RS
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandari